HPE Compute portfolio biedt servers op basis van cloud-native silicium

30-06-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE Compute portfolio biedt servers op basis van cloud-native silicium

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft aangekondigd dat het de eerste grote serverprovider is die een nieuwe lijn cloud-native compute-oplossingen levert met processors van Ampere. De nieuwe HPE-oplossingen bieden serviceproviders en ondernemingen die cloud-native ontwikkeling omarmen met een flexibele, uitbreidbare en vertrouwde compute-basis om innovatie te stimuleren.

De nieuwe HPE ProLiant RL300 Gen11-server, beschikbaar in het derde kwartaal van 2022, is de eerste in een reeks HPE ProLiant RL Gen11-servers die computerprestaties van de volgende generatie leveren met hogere energie-efficiëntie met behulp van Ampere Altra en Ampere Altra Max cloud-native processors.

“Serviceproviders en digital-first ondernemingen lopen voorop bij de volgende grote uitbouw van de computerinfrastructuur. Deze organisaties begrijpen dat wendbaarheid, flexibiliteit en innovatie beginnen bij compute”, zegt Neil MacDonald, executive vice president en general manager, Compute, HPE. “Ze realiseren zich ook dat traditionele ODM-boxen het simpelweg niet redden in een markt die diepte van IP, prestaties, betrouwbaarheid, beveiliging en controle vereist. Dit is waar HPE ingrijpt en waarom we voor Ampere hebben gekozen.”

Cloud

“Ampere is verheugd om het eerste cloud-native en nieuwste lid van de HPE ProLiant-familie te zijn”, zegt Renee J. James, oprichter en CEO van Ampere. “De cloud is de groeimotor van onze industrie, maar vereist een moderne processor die zowel hoge prestaties levert als zeer energiezuinig is om te voldoen aan de wereldwijde ESG-eisen. HPE neemt een leidende positie in bij het leveren van cloud-native Ampere Altra en Altra Max-gebaseerde ProLiant-systemen aan Enterprise-klanten en serviceproviders die cloudtechnologieën inzetten.”

HPE breidt uit in compute om opkomende markten te voeden met cloud-native workloads

Voortbouwend op 30 jaar leiderschap in het leveren van computerinnovatie, breidt HPE nu zijn geautomatiseerde, veilige en veelzijdige computeroplossingen uit naar de snelgroeiende markt voor serviceproviders, evenals digitale ondernemingen die cloud-native ontwikkeling omarmen.

Energie

Het nieuwe aanbod van HPE levert hoge prestaties en energiezuinigheid ter ondersteuning van een breed scala aan zich ontwikkelende toepassingen en gebruiksscenario's. De nieuwe HPE ProLiant RL Gen 11-servers bieden een enkele socket die tot 128 cores per socket levert voor scale-out computing. Deze servers zijn bij uitstek geschikt voor klanten die digitale diensten, mediastreaming, sociale platforms, e-commerce, financiële of online diensten en cloudgebaseerde diensten zoals IaaS, PaaS en SaaS aanbieden.

CloudSigma wordt early adopter van de HPE ProLiant RL-servers

CloudSigma , een pure cloud IaaS- en PaaS-provider met geavanceerde hybride hostingoplossingen die de digitale industriële economie mogelijk maken, biedt zeer beschikbare, flexibele cloudservers en cloudhostingoplossingen van ondernemingsklasse in Europa, de VS, APAC en het Midden-Oosten in meer dan 20 locaties. CloudSigma is een van de meest aanpasbare cloudproviders op de markt, waardoor klanten volledige controle over hun cloud hebben en beperkingen op de manier waarop gebruikers hun computerbronnen inzetten, worden geëlimineerd.

Als leverancier van op maat gemaakte clouds had CloudSigma een flexibel en open platform nodig dat voorspelbare kosten en hoge prestaties leverde, en selecteerde de HPE ProLiant RL300-server om aan zijn behoeften te voldoen.

"Op basis van onze benchmarking levert de HPE ProLiant RL300 Gen11-server met Ampere-processors een aanzienlijk hogere energie-efficiëntie", zegt Robert Jenkin, CEO, CloudSigma. "Hierdoor kunnen we zowel onze verbeterde duurzaamheidsdoelstellingen bereiken als lagere kosten van levering aan onze eindklanten."

Beschikbaarheid

De HPE ProLiant RL300 Gen11-server zal in kalenderjaar Q3 2022 wereldwijd beschikbaar zijn voor aankoop of als-a-service via HPE GreenLake, via HPE en HPE's Channel-partners.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware