Ransomware-aanval op chipfabrikant Diodes

30-06-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ransomware-aanval op chipfabrikant Diodes

De Amerikaanse chipfabrikant Diodes is getroffen door ransomware. De aanval is opgeëist door de groepering Lockbit. De aanvallers eisen 15 miljoen dollar losgeld.

Erik Westhovens, co-founder van Ransomwared, meldt op LinkedIn over de aanval:

"Wat een zwarte dag voor It en automotive land. Vandaag werd bekend dat Diodes, een Amerikaanse chipfabrikant is geransomwared door de groepering Lockbit.

Nu kun je wel denken: Een van de vele, maar deze gaat een heel erg vervelend staartje krijgen. Diodes levert aan heel veel partijen chips. denk aan apple, Microsoft, Dell, Mercedes benz en nog veel andere.

En de data die ze gehacked hebben waar ik een deel van heb ingezien is niet alleen data over klanten en personeel, maar vooral ook over hun chips. Hackers die die data in handen krijgen kunnen deze analiseren en eventuele beveiligings issues misbruiken. Omdat de chip zelf nu gecompromised is kunnen ze ook ransomware op maat schrijven.

Wist je dat het overgrote deel van de TPM (Trusted platform module) chips in de huidige laptops van diodes afkomt? Omdat hackers nu toegang hebben tot de hele layout van de chip kunnen ze hun ransomware op maat schrijven en in de TPM module verbergen waar antivirus en moderne XDR platformen niet kunnen komen vanwege de veiligheids risico's.

De hackers eisen 15 Miljoen dollar. Wat wel fijn is. Ze hebben een hele mooie wegwijzer op hun darknet site hoe je bitcoin kan aankopen. Dus daar hoeven ze zich niet meer druk over te maken."

Terug naar nieuws overzicht
Security