Xerox topman John Visentin onverwachts overleden

John Visentin

30-06-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Xerox topman John Visentin onverwachts overleden

Vice Chairman en Chief Executive Officer van Xerox Holdings Corporation John Visentin (foto) is onverwacht overleden als gevolg van complicaties van een aanhoudende ziekte. De Xerox-familie is diepbedroefd door deze voortijdige gebeurtenis en betuigt zijn oprechte deelneming aan John's vrouw, zijn vijf dochters en zijn familie.   
 
Sinds hij in mei 2018 bij Xerox in dienst trad, was John een visionair leider die het bedrijf door ongekende tijden en uitdagingen loodste. Bekend en gerespecteerd in de hele sector, zorgde zijn strategie voor de leidende positie van Xerox op het gebied van kantoor- en productieprinttechnologie en breidde hij het bedrijf uit in het helpen oplossen van wereldwijde uitdagingen met innovatieve oplossingen. John was gepassioneerd over zijn personeel en een leider die bekend stond om zijn "One Boat, One Team"-oproep en -mentaliteit.

Voorvechter innovatie

James Nelson, voorzitter van de Raad van Bestuur van Xerox, zei: "Sinds hij in mei 2018 bij het bedrijf kwam, heeft John Xerox vooruit gestuwd. Als voorvechter van innovatie omarmde en versterkte hij de erfenis van Xerox als leverancier van drukwerk en diensten en begon hij aan een transformatieve reis die de expertise en het aanbod van het bedrijf verbreedde naar digitale en IT-diensten, financiële diensten en vernieuwende technologieën. John's gedrevenheid, energie en inzet voor het bedrijf en zijn klanten, partners en medewerkers zullen zeer gemist worden."
 
Nelson voegde daaraan toe: "Steve heeft de actieve en volledige steun van de Raad van Bestuur en het gehele managementteam bij het uitvoeren van zijn taken."
 
Steve Bandrowczak, Xerox's President en Chief Operations Officer sinds 2018, zal dienen als Interim CEO. Steve ontwikkelt en voert momenteel de wereldwijde operationele strategie uit voor Xerox, de bedrijfsondersteunende functies, waaronder bedrijfsstrategie, product- en dienstlevering en informatietechnologie, evenals de nieuw opgezette software- en innovatiebedrijven van het bedrijf.
 
"We zijn allemaal zeer bedroefd door dit tragische nieuws en houden zijn familie in gedachten in deze moeilijke tijd", zei Bandrowczak. "Johns visie was duidelijk, en het Xerox-team zal deze blijven vervullen - niet alleen om onze beloften aan onze aandeelhouders, klanten en partners na te komen - maar ook om Johns nalatenschap voort te zetten."

Terug naar nieuws overzicht