WebinarGeek bedient Amerikaanse klanten voortaan vanuit New York

04-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

WebinarGeek bedient Amerikaanse klanten voortaan vanuit New York

WebinarGeek, gespecialiseerd in webinar software, opent een nieuw kantoor in New York. WebinarGeek markeert hierbij zijn fysieke aanwezigheid in de VS.

De zoekwaarde van de wereldwijde webinar-markt steeg in 2021 met 91%. De toenemende vraag naar gebruiksvriendelijke webinar software, leidde tot exponentiële klantengroei voor het Nederlandse webinarplatform WebinarGeek. De uitbreiding naar een kantoor in New York ondersteunt deze verschuiving. Hierdoor verbetert de klantervaring voor Amerikaanse klanten.

Startup-cultuur

New York staat bekend om zijn opkomende startup-cultuur, maar ook als een van de topbestemmingen voor het vinden van talent en een levendige IT-industrie. WebinarGeek is van plan om dit jaar vijf mensen aan te nemen voor verkoop- en succesmanagement.

"We hebben een kantoor geopend in NYC omdat ik sterk geloof in lokale aanwezigheid in een snelgroeiende markt. Om meer te weten te komen over onze prospects, klanten en hun specifieke behoeften om de juiste propositie te vinden in de Verenigde Staten," zegt Remco Treuren, CEO bij WebinarGeek. "Het schept ook een vertrouwensband. En nog iets heel belangrijks, het zal ons helpen om een andere tijdzones te voorzien van  onze prijswinnende support."

Groei in Noord-Amerika zonder venture capital-financiering

Op de dag dat het huurcontract werd ondertekend, verwelkomde WebinarGeek de eerste 100 Amerikaanse klanten. De uitbreiding naar Amerika is gerealiseerd zonder venture capital-financiering. Voor zijn stap naar de VS ontving WebinarGeek de prijs voor Beste Intrede in de VS van The Netherland-America Foundation. WebinarGeek verwacht dat het kantoor zich gestaag ontwikkelt in de komende twee jaar.

De flexibele werkruimte Studio by Tishman Speyer bevindt zich in het historische monument Rockefeller Center. Het privékantoor dat WebinarGeek heeft gekocht is 20m2 groot, gelegen op de 19e verdieping en met uitzicht over de avenue of the Americas (6th ave). 

Terug naar nieuws overzicht
Software