Microsoft verlengt deadline voor nieuwe cloud licentie voorwaarden

01-07-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft verlengt deadline voor nieuwe cloud licentie voorwaarden

Microsoft verlengt de deadline voor partners die moeten voldoen aan nieuwe cloud licentie voorwaarden die vallen onder de New Commerce Experience (NCE). Microsoft heeft het eerder aangekondigde einde van de automatische verlenging van legacy CSP-abonnementen op 11 juli voor onbepaalde tijd verlengd.

Met NCE wil Microsoft een einde maken aan het tijdperk van permanente softwarelicenties. Abonnementen voor bepaalde tijd moeten de regel worden. Maar maandelijks betalen voor software services is duurder dan het aanmelden voor langetermijndeals onder Microsoft NCE, wat ook aanzienlijke prijsstijgingen met zich meebrengt voor veel Microsoft-producten.

Microsoft meldt in een update: "Microsoft heeft de afgelopen weken een versnelling gezien van partners die legacy Cloud Solution Provider-abonnementen (CSP) migreren naar het nieuwe handelsplatform. We waarderen de inspanningen van partners die hebben bijgedragen aan deze versnelling, en alle CSP-partners worden aangemoedigd om migraties van legacy naar new commerce zo snel mogelijk te voltooien. Eerder hebben we gecommuniceerd dat legacy-abonnementen op basis van commerciële stoelen vanaf 11 juli niet langer automatisch worden verlengd op het legacy-platform. Hoewel ons doel nog steeds is dat partners legacy-abonnementen voor het einde van de looptijd migreren naar new commerce, hebben we een besluit om de verouderde functie voor automatische verlenging ook na 11 juli te blijven ondersteunen."

Wat verandert er niet?

De blokkering van nieuwe bestellingen van verouderde CSP-abonnementen die op 10 maart 2022 is geïmplementeerd.

De beëindiging op 1 januari 2023 van maandelijkse incentives die aan partners worden betaald op actieve legacy CSP-abonnementen op commerciële zetels.

Terug naar nieuws overzicht
Software