Siemens en NVIDIA werken aan industry metaverse

01-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Siemens en NVIDIA werken aan industry metaverse

Siemens, speler in industriële automatisering en software, infrastructuur, bouwtechnologie en transport en NVIDIA, een speler in versnelde grafische afbeeldingen en kunstmatige intelligentie (AI), hebben een uitbreiding van hun partnerschap aangekondigd om de industriële metaverse mogelijk te maken en het gebruik van AI-gestuurde digitale tweelingtechnologie die industriële automatisering naar een nieuw niveau zal helpen tillen.

Als eerste stap in deze samenwerking zijn de bedrijven van plan om Siemens Xcelerator , het open digitale bedrijfsplatform, en NVIDIA Omniverse, een platform voor 3D-ontwerp en samenwerking, met elkaar te verbinden. Dit zal een industriële metaverse mogelijk maken met op fysica gebaseerde digitale modellen van Siemens en realtime AI van NVIDIA waarin bedrijven sneller en met meer vertrouwen beslissingen nemen.

De toevoeging van Omniverse aan het open partnerecosysteem van Siemens Xcelerator zal het gebruik van digitale tweelingen versnellen die productiviteits- en procesverbeteringen kunnen opleveren in de hele productie- en productlevenscyclus. Bedrijven van elke omvang kunnen digitale tweelingen gebruiken met realtime prestatiegegevens; innovatieve industriële IoT-oplossingen creëren; gebruik bruikbare inzichten uit analyses aan de rand of in de cloud; en ga de technische uitdagingen van morgen aan door visueel rijke, meeslepende simulaties toegankelijker te maken.

"Fotorealistische, op fysica gebaseerde digitale tweelingen ingebed in de industriële metaverse bieden een enorm potentieel om onze economieën en industrieën te transformeren door een virtuele wereld te bieden waar mensen kunnen communiceren en samenwerken om echte problemen op te lossen. Door deze samenwerking zullen we de industriële metaverse werkelijkheid maken voor bedrijven van elke omvang”, zegt Roland Busch, President en Chief Executive Officer van Siemens AG. “Al meer dan tien jaar helpt onze digitale tweelingtechnologie klanten in alle sectoren om hun productiviteit te verhogen en biedt vandaag de dag de meest uitgebreide digitale tweeling in de branche. Wanneer Siemens Xcelerator is verbonden met Omniverse, zullen we een realtime, meeslepende metaverse mogelijk maken die hardware en software verbindt, van de edge tot de cloud met rijke gegevens uit de software en oplossingen van Siemens.”

“Siemens en NVIDIA delen een gemeenschappelijke visie dat de industriële metaverse de digitale transformatie zal stimuleren. Dit is slechts de eerste stap in onze gezamenlijke inspanning om deze visie waar te maken voor onze klanten en alle delen van de wereldwijde maakindustrie”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. "De verbinding met Siemens Xcelerator zal het Omniverse- en AI-ecosysteem van NVIDIA openen voor een geheel nieuwe wereld van industriële automatisering die is gebouwd met behulp van de mechanische, elektrische, software-, IoT- en edge-oplossingen van Siemens."

Dit partnerschap brengt complementaire technologieën en ecosystemen samen om de industriële metaverse te realiseren. Siemens is uniek gepositioneerd op het snijvlak van de echte en digitale wereld, informatietechnologie en operationele technologie. Het Siemens Xcelerator-platform verbindt mechanische, elektrische en softwaredomeinen in de product- en productieprocessen en maakt de convergentie van IT en OT mogelijk.

NVIDIA Omniverse is een AI-enabled, fysiek gesimuleerde en industriële virtuele-wereld engine die voor het eerst full-fidelity live digitale tweelingen mogelijk maakt. NVIDIA AI , gebruikt door meer dan 25.000 bedrijven wereldwijd, is de intelligentiemotor van Omniverse in de cloud en autonome systemen aan de rand. NVIDIA Omniverse en AI zijn ideale rekenmachines om de uitgebreide digitale tweeling van Siemens Xcelerator te vertegenwoordigen.

Terug naar nieuws overzicht
Software