Redactie - 04 juli 2022

Luminis behaalt AWS Well-Architected Partner status

Luminis behaalt AWS Well-Architected Partner status image

Software- en technologiebedrijf Luminis heeft een nieuwe partner status van Amazon Web Services (AWS) behaald: AWS Well-Architected Partner.

Deze prestatie is een volgende mijlpaal in de intensieve samenwerking tussen AWS en Luminis. Het door AWS opgezette programma biedt klanten en partners de mogelijkheid om hun cloudarchitectuur te evalueren op basis van AWS best practices.

De gecertificeerde Luminis experts helpen organisaties met behulp van het AWS Well-Architected Framework onder andere kosten te besparen en security risico’s sneller te ontdekken om uiteindelijk succesvoller te kunnen innoveren.

AWS Well-Architected Review

Met behulp van de AWS Well Architected Review brengt Luminis uitdagingen in processen in kaart en geeft het organisaties inzicht in verbeterpunten. Het programma is speciaal ontwikkeld om AWS-gebruikers hulp te bieden bij het realiseren van een veilige, flexibele en schaalbare infrastructuur voor hun cloud toepassingen. Luminis beoordeelt bestaande processen en cloudarchitectuur op basis van zes pijlers: security, betrouwbaarheid, prestaties, efficiëntie, kostenoptimalisatie en sustainability. Vervolgens wordt er gedetailleerde optimalisatieaanwijzingen in uitgebreide beoordelingsrapporten aangeboden en kunnen de experts van Luminis die (helpen) implementeren.

“De AWS Well Architected Review wordt door organisaties beoordeeld als erg waardevol. Zij ervaren dat er niet alleen naar de technologie wordt gekeken, maar juist ook naar de visie en business context. Dit zorgt voor waardevolle en soms ook verrassende inzichten, bijvoorbeeld hoe de sustainability van cloud workloads bijdraagt aan het verlagen van de CO2-footprint van een organisatie”, vertelt Mark van Kessel, gecertificeerd AWS Well-Architected expert van Luminis.

Technologie

AWS is een grote speler op het gebied van cloud computing. Met AWS-technologie biedt Luminis de mogelijkheid om flexibele en schaalbare software-oplossingen te realiseren. Het door AWS opgezette Well-Architected framework combineert jarenlange ervaring van AWS-solution architecten bij duizenden klanten in een consistent en coherent geheel. De gecertificeerde experts van Luminis adviseren organisaties over de implementatie en helpen organisaties succesvol te innoveren.

Luminis is Advanced Consulting Partner van AWS. Luminis investeert continu in het opbouwen en op peil houden van kennis en ervaring van AWS-producten en diensten. De medewerkers van Luminis werken elke dag met AWS-technologie voor organisaties. Het behalen van de nieuwe status AWS Well-Architected Partner is een bevestiging van de intensieve samenwerking tussen Luminis en AWS.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!