Zscaler en AWS breiden samenwerking uit

05-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Zscaler en AWS breiden samenwerking uit

Zscaler kondigt een uitbreiding aan van de samenwerking met Amazon Web Services (AWS). Het bedrijf kondigt binnen deze samenwerking nieuwe innovaties aan die ondernemingen helpen de transitie naar de cloud te versnellen. Dankzij deze samenwerking bieden Zscaler en AWS klanten een uniforme oplossing waarmee zij hun cloudbeveiliging kunnen consolideren en vereenvoudigen. Dit terwijl ze organisaties helpen hun beveiligingsarchitectuur te verbeteren van ineffectieve legacy-modellen naar een moderne Zero Trust-aanpak, ontworpen voor de cloud.

Tegenwoordig zijn enterprises vaak toegewezen op het kopen, implementeren en beheren van tientallen verschillende point solutions, wat heeft geleid tot operationele complexiteit en hoge overheadkosten. Naarmate de cloud volwassener wordt, zoeken enterprises naar een holistisch cloudgebaseerd platform met geïntegreerde diensten, waaronder Cloud Security Posture Management (CSPM), Cloud Infrastructure Entitlements Management (CIEM), Cloud Workload Protection Platforms (CWPP), Data Loss Protection (DLP), Configuration Management Database (CMDB) en Infrastructure as a Code (IaaC)-scanning voor de bescherming van hun wereldwijd gedistribueerde workloads.

Zscaler en AWS hebben hun samenwerking uitgebreid om eenvoudige, maar krachtige, op AWS gebouwde oplossingen te leveren. Dit helpt de implementatie van Zero Trust te bevorderen, om zo de beveiliging van cloud-applicaties en 5G-verbindingen te verbeteren. Deze oplossingen zijn ontworpen om te helpen bij het identificeren, prioriteren, mitigeren en verhelpen van risico’s voor cloud-workloads, terwijl Zero Trust ook wordt uitgebreid naar Private 5G-verbindingen. De drie innovaties die Zscaler in samenwerking met AWS heeft ontworpen om cloudbeveiliging en cloud-verbindingen te verbeteren, zijn:

Het leveren van het Cloud-Native Application Protection Platform (CNAPP), gebouwd op AWS: Zscaler's nieuwe Posture Control-oplossing is gebouwd en wordt beheerd op AWS en helpt DevOps- en beveiligingsteams cloud-acceptatie te versnellen door hun deel van het AWS Shared Responsibility Model efficiënt te implementeren. Het platform vermindert de operationele complexiteit en overhead door meerdere point-beveiligingsproducten (CSPM, CIEM, CWPP, IaaC-scanning, DLP, CMDB) te vervangen door één enkel uniform platform dat miljoenen attributen analyseert om kritieke problemen te prioriteren waar het beveiligingsteam zich eerst op moet concentreren. AWS werd gekozen vanwege zijn brede services-aanbod, schaal, betrouwbaarheid en status als primaire cloudprovider voor een groot deel van het Zscaler-klantenbestand.

Zero Trust Security uitbreiden naar workloads op AWS: in samenwerking met AWS breidt Zscaler het Zscaler Zero Trust Exchange-cloudbeveiligingsplatform uit om cloud-workloads te beschermen tegen malware en datalekken, wanneer bedrijven hun applicaties en workloads naar AWS migreren en refactoren. Zscaler biedt klanten de voordelen van inline-inspectie voor internetverkeer van cloud-workloads op carrier-grade schaal door het gebruik van diepe integratie met native AWS-technologieën, zoals Gateway Load Balancer, AWS Secrets Manager, AWS CloudFormation en AWS Auto Scaling. Het breidt ook de app-naar-app-segmentatiemogelijkheden van het platform uit, waardoor het aanvalsoppervlak en het risico van laterale bewegingen aanzienlijk worden verkleind.

Zero Trust inschakelen voor Private 5G met AWS Wavelength: de Zscaler Zero Trust Exchange beschermt workloads die op AWS Wavelength draaien door het aanbieden van gebruikersspecifieke Zero Trust-toegang, rechtstreeks naar de apparaten die zijn aangesloten op het mobiele netwerk. De service wordt geleverd met behulp van Zscaler Private Access (ZPA) - een Zero Trust-architectuur gebouwd op AWS die zowel cloud- als hybride infrastructuurbeheer en -implementatie ondersteunt.
“Zscaler biedt in samenwerking met AWS een innovatieve en zeer schaalbare oplossing voor het beveiligen van cloud-workloads”, zegt Rui Cabeço, IT Service Group Manager & Global Outbound Connectivity Lead bij Siemens. “We kijken ernaar uit om de krachtige mogelijkheden van Zscaler en de AWS Marketplace te benutten om zakelijke flexibiliteit te stimuleren terwijl we onze cloud-transformatie voortzetten.”

“Veel organisaties worstelen met het idee van Zero Trust voor cloudbeveiliging”, zegt Punit Minocha, Executive Vice President, Business and Corporate Development bij Zscaler. “De nieuwste innovaties van Zscaler - onze Posture Control-oplossing en nieuwe cloud-workload services - gebouwd op AWS als preferred cloudprovider, bieden onze gezamenlijke klanten vereenvoudigde en efficiënte oplossingen om het risico van cloud-workloads effectief te verminderen, geleverd via het Zscaler Zero Trust Exchange-cloudbeveiligingsplatform .”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Security
Cloud