VAST DATA maakt flash storage steeds goedkoper

Jeff Denworth, Vast Data

04-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

VAST DATA maakt flash storage steeds goedkoper

Dankzij de oprukkende technologische innovaties, is VAST DATA in staat om de dataopslag steeds goedkoper te maken. Traditionele argumenten om niet voor flash te kiezen worden daardoor steeds minder relevant. Dataopslag via VAST DATA nadert qua kostenniveau die van nearline opslag (de on-site opslag van gegevens op verwisselbare media).

VAST DATA uit Campbell (Californië) levert een scale out all flash datastorage oplossing voor file- en S3-compatibele objectopslag. Zelf leveren ze geen hardware, enkel de software en vallen terug op bestaande hardware, zoals die van Avnet, die door de channel partners geleverd moeten worden. De aanpak voor de opslag is revolutionair, omdat de data-laag bestaat uit 4 bits/cel QLC NAND-technologie aangevuld met een buffering voor metadata.

De software van het bedrijf implementeert een disaggregated shared everything (DASE) architectuur. Stateless compute nodes kunnen alle NVMe SSD-capaciteit benaderen. CMO en medeoprichter Jeff Denworth (foto): “De gemiddelde VAST-klant neemt bij ons 12 PByte aan ruwe opslagcapaciteit af. Een zeer geavanceerde datareductie met behulp van similarity hashes wordt gebruikt om de effectieve capaciteit flink te vergroten.”

Het systeem heeft een beschikbaarheid van 99,999%. De geschaalde NFS Object store is geïmplementeerd door NFS enkel in het frontend te ondersteunen en de opslaglaag object georiënteerd te laten zijn. De aanpak is succesvol getuigen de groeicijfers, de afgelopen tijd zo’n 400% per jaar.

De systemen zijn vooral te vinden bij serviceproviders, in de wetenschap, bij universiteiten, SaaS-aanbieders en mediabedrijven en worden gebruikt voor back-up, big data en deep learning. Voor de gebruiker is het systeem zichtbaar als een cloud-omgeving. Er zijn voor hyperscalers al configuratie tot 600 PByte gebouwd.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

data, Storage