Witold Kepinski - 05 juli 2022

Econocom verwerft een meerderheidsbelang in Spaanse Semic

Econocom verwerft een meerderheidsbelang in Spaanse Semic image

IT-dienstverlener Econocom verwerft een meerderheidsbelang in Semic SA, een van de wereldwijde leveranciers van oplossingen en diensten in Spanje. Na de overname van Trams in het VK in juli 2021 en Sofi Group in april 2022, zet Econocom zijn externe ontwikkeling voort met een belangrijke overname in een strategisch land voor de groep.

Semic, opgericht in 1982, is een erkende leverancier van IT-oplossingen en -diensten in heel Spanje. Het bedrijf biedt zijn klanten, zowel in de private als de publieke sector, een breed scala aan oplossingen, waaronder distributie van IT-hardware, advies voor de implementatie van IT-infrastructuren en managed services. Het bedrijf heeft uitgebreide branche-expertise met bijzondere knowhow in de sectoren openbaar bestuur, gezondheidszorg en onderwijs.

Semic heeft meer dan 300 mensen in dienst, verspreid over 10 vestigingen en 130 servicepunten in Spanje. Het bedrijf rapporteerde in FY21 een omzet van 80,3 miljoen euro.

Als Responsible Digital Entrepreneur en speler van de digitale circulaire economie is de Econocom-groep verheugd te kunnen melden dat Semic sinds 2021 een CO2-neutraal bedrijf is. De overeenkomst verleent Econocom een aanvankelijk meerderheidsbelang waarbij de oprichters en sleutelmanagers zich volledig blijven inzetten om de groei verder te stimuleren door te profiteren van de synergieën van de gecombineerde platforms.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!