BCS HR Group lijft Apployed in

08-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

BCS HR Group lijft Apployed in

Nederlandse Human Resource Management (HRM) en payroll software provider BCS HR Group (BCS), neemt Apployed over. Het is de eerste acquisitie van de groep sinds de investering van Main Capital Partners in April 2022. Met de ondersteuning van Main Capital Partners wil BCS komende jaren verder groeien in de Human Capital Management markt in de Benelux.    

Apployed is een core HR software speler die zich focust op MKB klanten met 20-500 werknemers. Het bedrijf is gevestigd in Berkel en Rodenrijs en heeft circa 28 medewerkers in dienst. Apployed levert twee producten: de gestandaardiseerde cloud-based oplossing Apployed en de oplossing People Inc. voor grotere ondernemingen. De producten van Apployed draaien om een schaalbaar businessmodel met complementaire diensten zoals advisering, detachering, trainingen en implementatie. De software oplossingen bevatten HR, tijdbeheer en salarisadministratie. Het bedrijf heeft een sterke positie binnen de zorg, (semi-) overheid en financiële dienstverlening waardoor de marktfocus van de gehele groep wordt vergroot.

Complementair productportfolio

Het productportfolio van Apployed is zowel vergelijkbaar als complementair aan dat van BCS. Door de oplossingen te combineren, krijgen klanten een breder productportfolio aangeboden dat kan worden ondersteund door de verschillende adviesdiensten van beide bedrijven.

Maarten Malmberg, CEO van Apployed: “Met deze strategische overname kunnen we onze nieuwe groeifase starten. In ons 25-jarig bestaan hebben we met onze HR-productlijnen People Inc. en Apployed een sterke marktpositie opgebouwd. Met de kennis en ervaring van BCS kunnen we verdere innovatie van onze producten versnellen en onze klanten nog beter van dienst zijn.”

BCS

BCS levert onder meer software voor salarisadministratie, employee benefits, urenregistratie, workflow management en personeelsplanning. De productsuite is verder uitgebreid na de overname van Polaris in 2019, waardoor BCS haar SaaS-activiteiten kon versnellen en geïntegreerde HR-softwareoplossingen kan aanbieden.

Joep Eijkens, CEO van BCS: “Ik ben zeer enthousiast dat de overname van Apployed het begin markeert van de add-on strategie waar wij samen met Main Capital Partners aan werken. Apployed en BCS zijn twee bedrijven die op het eerste gezicht erg op elkaar lijken qua organisatie en product, maar er zijn ook gebieden waarop we het anders doen en dus van elkaar kunnen profiteren. Ik kijk er dan ook naar uit om de krachten te bundelen en ervoor te zorgen dat onze klanten profiteren van deze mooie samenwerking!”

Terug naar nieuws overzicht
Software