Group-IB gaat activiteiten in Rusland en GOS regio afbouwen

07-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Group-IB gaat activiteiten in Rusland en GOS regio afbouwen

Group-IB, een speler op het gebied van cyberbeveiliging, heeft de eerste stap voltooid in een reeks acties die gericht zijn op het scheiden van zijn activiteiten in Rusland en het GOS. Group-IB heeft zojuist haar activiteiten in Rusland overgedragen aan een nieuwe entiteit onder lokaal management.

Het wereldwijde hoofdkantoor van het bedrijf, geregistreerd onder de wettelijke naam Group-IB Global Private Ltd. (Singapore) zal haar Threat Intelligence and Research-centra in Zuidoost-Azië (Global HQ in Singapore), Europa (regionaal hoofdkantoor in Amsterdam) en het Midden-Oosten blijven beheren (regionaal hoofdkantoor in Dubai) terwijl ze de missie van Group-IB nastreven en haar klanten op deze gebieden beschermen. De zaken in Rusland en het GOS zullen vanaf nu onafhankelijk evolueren.

De financiële stromen van de twee bedrijven zijn volledig van elkaar gescheiden, inclusief hun kosten en inkomsten. Volgens reeds toegepaste interne regelgeving sinds de oprichting van het hoofdkantoor in Singapore, worden er geen inkomsten gegenereerd in een van de dochterondernemingen van Group-IB Global Private Ltd. gebruikt om activiteiten in de Rusland en de GOS-regio te financieren.

Singapore

Als volgende stap in het proces zet Group-IB Global Private Ltd. zich in om zijn eigendomsstructuur te wijzigen, zodat over 6 maanden de wereldwijde activa van Group-IB en de activa in Rusland en het GOS eigendom zijn van verschillende belanghebbenden en UBO's.

De regionale hoofdkantoren van Group-IB zijn zelfvoorzienend op het gebied van kernactiviteiten met eersteklas experts die alle technische functies bestrijken (digitale forensische en incidentrespons, cyberonderzoeken, 24/7 computernoodresponsteam, dreigingsinformatie, beheerde cyberbeveiligingsdiensten, O&O, enz.). Tegelijkertijd zal Group-IB nu zijn wereldwijde talentverplaatsingsprogramma voor managementpersoneel en technische specialisten versnellen, dat in 2019 werd gelanceerd met de opening van het hoofdkantoor van Group-IB in Singapore. Alle regionale hoofdkantoren verbeteren voortdurend hun teams door lokaal talent aan te nemen en te ontwikkelen.

"Group-IB heeft in de kern altijd de missie nagestreefd om cybercriminaliteit wereldwijd te bestrijden. Te midden van de wereld- en marktonzekerheid hebben we besloten om deze veranderingen door te voeren om deze missie te kunnen blijven volgen, onafhankelijk van externe omstandigheden. We zijn van mening dat dit meer marktvrijheid zal bieden en ons in staat zal stellen de bedrijfsontwikkeling in elke regio van de activiteiten van Group-IB te versnellen en ons dichter bij ons doel te brengen om de meest invloedrijke , aldus macht te worden in de strijd tegen cybercriminaliteit", Dmitry Volkov, Groep-IB Global CEO.

De diversificatie van de activiteiten zal Group-IB in staat stellen flexibeler en onafhankelijker te zijn om haar wereldwijde infrastructuur voor het opsporen van bedreigingen te blijven ontwikkelen en om lokale bedreigingen te bestuderen met als doel de beste verdediging te bieden tegen cyberbedreigingen voor haar klanten en partners in elke regio van operaties. De afsplitsing van activa is nog een stap in de langetermijnstrategie van Group-IB om het eerste gedecentraliseerde en onafhankelijke cyberbeveiligingsbedrijf op te bouwen dat vertrouwt op zelfvoorzienende, volwaardige Threat Intelligence and Research-centra die in staat zijn klanten te ondersteunen en sterke partnernetwerken te ontwikkelen in elke regio, aldus Group-IB.

 

Terug naar nieuws overzicht
Security