Microsoft komt met licentie-updates voor Teams Phone met abonnement

07-07-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft komt met licentie-updates voor Teams Phone met abonnement

In januari 2022 heeft Microsoft plannen aangekondigd om de bundels Microsoft 365 Business Voice en Teams Calling Essentials te consolideren in een nieuw aanbod met de naam Teams Phone with Calling Plan. Teams-telefoon met belabonnement kan nu overal worden gekocht waar Microsoft Teams-belabonnementen beschikbaar zijn. Klanten kunnen Microsoft Business Voice nog steeds gebruiken tijdens de duur van hun overeenkomst, maar kunnen niet verlengen aan het einde van hun licentietermijn. Bestaande Business Voice-klanten op het moment van verlenging wordt aangeraden om Teams Phone met Abonnement te kopen. Voor Business Voice zonder Abonnement-klanten is de aanbevolen licentie Teams Phone Standard. Microsoft gaat de problemen oplossen.

Vanaf 1 juli heeft Microsoft het plan gewijzigd om het gebrek aan marge voor partners aan te pakken.

Microsoft meldt:

We zijn op de hoogte van de volgende problemen en werken eraan om deze op te lossen:

  1. Teams Telefoon met Abonnement gebrek aan marge
  2. Teams-telefoon met belplan vroeg ten onrechte omgedoopt
  3. Business Voice 'Niet gebruiken'-tag toegevoegd aan bestaande Business Voice-klanten
  4. Bestaande Business Voice-klanten kunnen niet verlengen

Details:

1. Teams telefoon met belplan gebrek aan marge:

We hebben stappen ondernomen om dit aan te pakken door middel van drie nieuwe SKU-aanbiedingen die vanaf vandaag beschikbaar zijn voor transacties. Deze nieuwe aanbiedingen komen op de prijslijst van 1 juli.

  • Teams-telefoon met belabonnement (Landzone 1 – VS en Puerto Rico) inclusief telefoonsysteem en 3.000 belminuten in het binnenland, geprijsd op USD 15 per gebruiker per maand. Verwerk deze SKU als eindgebruikers zijn gevestigd in de VS of Puerto Rico.
  • Teams-telefoon met belabonnement (Landzone 1 – Verenigd Koninkrijk en Canada) inclusief telefoonsysteem en 3.000 belminuten in het binnenland, geprijsd op USD 15 per gebruiker per maand. Transactie met deze SKU als eindgebruikers zijn gevestigd in het VK of Canada.
  • Teams-telefoon met belabonnement (Landzone 2) inclusief telefoonsysteem en 1200 binnenlandse belminuten, geprijsd op USD 20 per gebruiker per maand. Voer transacties uit met deze SKU als eindgebruikers zijn gevestigd in een ander land of andere regio waar Microsoft-belabonnementen beschikbaar zijn.

2. Teams-telefoon met belplan werd in een vroeg stadium ten onrechte omgedoopt tot:

Teams-telefoon met belplan werd al vroeg ten onrechte omgedoopt tot 'Landzone 1 - VS/PR', 'Landzone 1 VK/Canada' en 'Landzone 2', maar deze nieuwe aanbiedingen zijn nu beschikbaar om transacties uit te voeren.

3. Business Voice 'Niet gebruiken'-tag toegevoegd aan bestaande Business Voice-klanten:

Ter voorbereiding op de pensionering van Business Voice en de lancering van de drie nieuwe SKU's, is een voorgenomen interne rebranding van Business Voice met "Niet gebruiken" doorgevoerd.

Bestaande Business Voice-klanten kunnen hun abonnement gewoon blijven gebruiken tot het einde van hun overeenkomst, waarna ze worden aangeraden over te stappen naar Teams Phone met Abonnement.

De tag "Niet gebruiken" wordt verwijderd in onze volgende update op 7 juli.

4. Bestaande Business Voice-klanten die niet kunnen verlengen:

Er is een zakelijke beslissing genomen om automatisch verlengen weer in te schakelen voor bestaande Business Voice-klanten van 7 juli tot 28 september. Vanaf 28 september moeten bestaande Business Voice-klanten die hun abonnement willen verlengen, overstappen naar Teams Phone met Abonnement.

Volgende stappen

Gebruik deze informatie om uw klanten duidelijkheid te verschaffen.

Het is belangrijk op te merken dat bestaande Business Voice-klanten niet automatisch worden overgezet naar het nieuwe licentiemodel. Overgangsbegeleiding wordt gegeven in Overstappen van Business Voice naar Teams Phone-licenties voor klanten die hun Business Voice-licenties moeten wijzigen naar het nieuwe licentiemodel.

Als u geen stappen onderneemt om over te stappen van Business Voice op het moment dat het Business Voice-abonnement van uw klanten afloopt, kan dit leiden tot verlies van service.

Terug naar nieuws overzicht