Microsoft wijzigt annuleringsbeleid nieuwe CSP commerciële abonnementen

08-07-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft wijzigt annuleringsbeleid nieuwe CSP commerciële abonnementen

Microsoft meldt aan zijn partners dat ze vanaf 11 juli 2022 zeven dagen (168 uur) na het plaatsen van hun bestelling de tijd hebben om nieuwe aankopen of verlengingen van CSP new commerce-abonnementen te annuleren. Deze regel geldt voor Direct-bill partners en indirecte leveranciers van Cloud Solution Provider (CSP), en indirecte wederverkopers via hun indirecte leveranciers.

Microsoft meldt: "Om consistentie te implementeren in het annuleringsbeleid voor CSP-abonnementen voor alle producttypen, zal Microsoft de duur van de annuleringsperiode voor nieuwe aankopen of verlengingen van softwareabonnementen (waaronder momenteel Windows Server, SQL Server en Azure SQL Edge) in CSP new commerce, effectief 11 juli 2022.

Vanaf die datum heeft een partner bij elke nieuwe aankoop of verlenging van een softwareabonnement in CSP new commerce 168 uur (zeven dagen) vanaf de bestelling van het abonnement of de verlengingsdatum om het abonnement te annuleren, ongeacht de termijn, in plaats van de vorige periode van 30 dagen. De partner ontvangt een pro rata restitutie bij annulering binnen de eerste 168 uur van de termijn (dagelijks pro rata berekend). Na die periode van 168 uur is annuleren niet meer mogelijk en wordt er geen restitutie verleend.

Het doorlopende annuleringsbeleid voor software wordt niet beïnvloed door deze wijziging."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud