Witold Kepinski - 08 juli 2022

Swimlane krijgt kapitaal voor uitbouw low-code security aanbod

Swimlane krijgt kapitaal voor uitbouw low-code security aanbod image

Swimlane, het low-code beveiligingsautomatiseringsbedrijf, heeft  een groeifinancieringsronde van 70 miljoen dollar aangekondigd onder leiding van Activate Capital. Bestaande investeerders Energy Impact Partners (EIP) en 3Lines Venture Capital deden ook mee aan de ronde.

De nieuwe investering zal de aanhoudende groei en activiteiten van het bedrijf op wereldwijde schaal versnellen, terwijl de platforminnovaties op het gebied van beveiligingsautomatisering vooruit blijven lopen op de concurrentie.

Automatisering is een onmisbare technologie geworden voor beveiligingsoperaties, zoals blijkt uit recente presidentiële executive orders, een onoplosbaar tekort aan talent en een steeds toenemende hoeveelheid telemetrie van bedreigingen. Swimlane lanceerde onlangs Turbine als de oplossing - een doorbraak in low-code automatisering die moeilijk bereikbare telemetrie vastlegt en de actiemogelijkheden uitbreidt tot buiten gesloten uitgebreide detectie- en respons (XDR) ecosystemen.

Als onderdeel van de financiering kondigde het bedrijf ook aan dat Raj Atluru, Managing Partner bij Activate Capital, zal toetreden tot de Board of Directors van Swimlane.

Volgens Niloofar Razi Howe, bestuurslid van Swimlane en ervaren veteraan op het gebied van cyberbeveiliging: “Het steeds snellere tempo van telemetrie van bedreigingen in combinatie met een snel groeiend aanvalsoppervlak overtreft het vermogen van mensen om te handelen. Swimlane vult een van de grootste hiaten op het gebied van cyberbeveiliging op dit moment door mensen weer de controle te geven met een low-code benadering van beveiligingsautomatisering.”

"We zijn erg trots op de wereldwijde tractie en resultaten die we hebben bereikt", zegt James Brear, CEO van Swimlane. “Naast onze hyperinkomstengroei hebben we meer dan 120% nettobehoud en productuitbreiding behaald. Ons cloudproduct heeft een vervijfvoudiging van adoptie gezien ten opzichte van 2021 en onze groei in de afgelopen vier jaar is meer dan 700%. Dit is een bewijs van onze klantgerichte mentaliteit en het voldoen aan alle use case-vereisten die onze klanten eisen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!