Wouter Hoeffnagel - 08 juli 2022

Verdachten verkochten voor miljoenen dollars aan illegale Avaya-licenties

Verdachten verkochten voor miljoenen dollars aan illegale Avaya-licenties image

Drie individuen zijn in de Amerikaanse staat Oklahoma gearresteerd voor de verkoop van 88 miljoen dollar aan illegale Avaya-licenties. Het gaat om gestolen licenties, die zijn misbruikt voor het ontgrendelen van functies van telefoonsystemen die gebruikt worden door kleine tot middelgrote bedrijven in zowel de VS als wereldwijd.

De licenties houden verband met IP Office, een telefoonsysteem dat gericht is op middelgrote en kleine bedrijven. Gebruikers kunnen aanvullende functionaliteiten zoals voicemail of het toevoegen van meer telefoons ontgrendelen met behulp van een softwarelicentie. Deze zijn verkrijgbaar via geautoriseerde Avaya distributeurs of resellers.

Licenties genereren

Een van de verdachten was een customer service-werknemer van Avaya. Hij misbruikte naar verluid zijn privileges als beheerder om voor tientallen miljoenen dollars aan Avaya-licenties te genereren. Deze licenties verkocht de verdachte vervolgens door aan een tweede verdachte, evenals andere klanten. Deze partijen verkochten de illegale licenties vervolgens door aan resellers en eindgebruikers wereldwijd.

De verdachten zijn een 46-jarige man en 44-jarige man uit Oklahoma, en een 42-jarige man uit New Jersey. Het drietal wordt verdacht van samenwerking om fraude te plegen en dertien gevallen van fraude. Meer informatie is hier beschikbaar.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!