Oekraïne eert AWS, Microsoft, Google en Oracle met vredesprijs

09-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Oekraïne eert AWS, Microsoft, Google en Oracle met vredesprijs

Oekraïne eert AWS, Microsoft, Google en Oracle met een vredesprijs. De tech giganten zorgden dat de ICT infrastructuur en data van Oekraïne na de gewelddadige Russische invasie beschikbaar bleef.

De Oekraïense vice-premier en minister van digitale transformatie Mykhailo Fedorov gaf de prijs aan Microsoft zonder een brede toelichting, wel dat het bedrijf staat voor de waarheid en vrede. 

Cloud en Data

AWS heeft de de prijs heeft gewonnen voor een cloud migratie project van onder andere databases. AWS heeft eerder haar inspanningen beschreven om zijn Snowball appliances voor gegevensverschuiving in Oekraïne in te zetten in de vroege dagen van de illegale invasie van Rusland. AWS meldde 61 data migratie projecten in Oekraïne, en er zullen er nog meer volgen.

Oracle heeft recent ook de Ukraine Peace Prize ontvangen. Deze vredesprijs is ingesteld door de regering van Oekraïne waarbij Oracle wordt bedankt voor zijn hulp bij het bewaren en beschermen van overheidsregisters en data

Google kreeg eerder in mei dezelfde prijs voor niet-gespecificeerde inspanningen.

Drones

Fedorov meldt dat het Dronation Army of Drones programma van Oekraïne ook loopt met import van nieuwe drones zoals van Warmate (video) om Russische legervoertuigen uit te schakelen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud