Redactie - 09 juli 2022

Coalition krijgt kwart miljard dollar voor uitbouw cyber verzekering diensten

Coalition krijgt kwart miljard dollar voor uitbouw cyber verzekering diensten image

Coalition, 's werelds eerste actieve verzekeringsmaatschappij die is ontworpen om digitale risico's te voorkomen voordat deze toeslaan, heeft aangekondigd dat het nog eens 250 miljoen dollar heeft opgehaald om zijn snelle groei te versnellen, internationale expansie mogelijk te maken en verbreed de diensten die Coalition biedt om organisaties te helpen bij het beheren van digitale risico's. Deze financieringsronde werd in juni afgesloten met deelname van Allianz X, Valor Equity Partners, Kinetic Partners en andere bestaande investeerders, waardoor de waardering van de Coalition steeg van 3,5 miljard dollar naar 5 miljard dollar.

Coalition's Active Insurance combineert toonaangevende cyberbeveiligingstools, toegang tot 24 uur per dag digitaal forensisch onderzoek en respons op incidenten, en brede verzekeringsdekking om organisaties te helpen bij het identificeren, beperken en verzekeren van digitale risico's. Het technologische voordeel van Coalition heeft het bedrijf in staat gesteld een duurzaam, goed presterend bedrijfsboek op te bouwen in een zeer dynamische cybermarkt, terwijl het Coalition-klanten ook helpt om digitale risico's te herkennen en te beheren voordat deze toeslaan. Coalition bedient nu meer dan 160.000 klanten met Active Cyber Insurance, Active Executive Risks Insurance, P&C-verzekeringen en cybersecurity-mogelijkheden.

De nieuwe financiering komt op het moment dat Coalition haar groeigolf op enorme schaal voortzet, met meer dan $ 775 miljoen aan run rate GWP (bruto geboekte premie) en een omzetgroei van bijna 200% ten opzichte van het voorgaande jaar. Coalition werkt samen met makelaars in alle 50 staten om actieve cyber- en actieve executive risicoverzekeringen te bieden en biedt actieve cyberverzekeringen aan in heel Canada. Later dit jaar zal Coalition haar actieve cyberprogramma voor het VK lanceren in samenwerking met Allianz, zoals vorige week aangekondigd .

"Veel organisaties blijven onbeschermd in het licht van toenemende digitale dreigingen, en noch traditionele verzekeringen, noch cyberbeveiliging alleen zijn goed uitgerust om hen te helpen", zegt Joshua Motta, CEO en mede-oprichter van Coalition. "Onze actieve benadering van acceptatie, monitoring en reactie op digitale risico's heeft Coalition in staat gesteld toonaangevende verzekeringsresultaten te behalen en tegelijkertijd claims en verliezen voor onze klanten aantoonbaar te verminderen, zodat ze kunnen blijven floreren in de digitale economie."

"Coalition's actieve, op technologie gebaseerde benadering van cyberbeveiliging en cyberverzekeringen is zeer effectief gebleken, wat ook tot uiting komt in de uitstekende bedrijfsresultaten", zegt Dr. Nazim Cetin, CEO van Allianz X. "De trends die het belang van cyber verdediging zijn onomkeerbaar. Wij zien een actieve aanpak als de meest effectieve oplossing om cyberdreigingen voor bedrijven nu en in de toekomst aan te pakken.”

"Coalition toont duidelijk markt- en technologisch leiderschap met groeiende netwerkeffecten", zegt Chris Golden, oprichter en Chief Investment Officer bij Kinetic Partners. "Met de hoogwaardige cultuur en uitstekende uitvoering van het bedrijf, geloven we dat de concurrentievoordelen en waardecreatie van Coalition de komende jaren zullen blijven toenemen."

Coalition heeft tot op heden meer dan $ 755 miljoen aan aandelenfinanciering opgehaald van toonaangevende wereldwijde technologie-investeerders, waaronder onder meer Durable Capital, T. Rowe Price Associates Inc, Whale Rock Capital, Index Ventures, General Atlantic, Ribbit Capital, Vy Capital en Valor Equity Partners . Coalition, opgericht in 2017 door Joshua Motta en John Hering, is een van de grootste aanbieders van cyberverzekeringen en -beveiliging in de Verenigde Staten en Canada.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!