HP mag Poly overnemen van Europese Commissie

12-07-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP mag Poly overnemen van Europese Commissie

De overname van Poly door HP is goedgekeurd door de Europese Commissie. Eerder keurden de aandeelhouders van Poly de verkoop aan HP goed. Het Amerikaanse HP betaalt 3,3 miljard dollar voor Poly, dat onder meer camera's en headsets levert. Met de overname wil HP zijn aanbod rondom hybride werk-oplossingen vergroten.

De groei van hybride werken zorgt voor meer vraag naar technologie die samenwerking tussen thuiswerk- en kantooromgevingen vereenvoudigt. 75% van de kantoorwerkers investeert naar schatting in het verbetering van hun thuiswerkplek. Ook worden traditionele werkplekken in toenemende mate aangepast om hybride werken te ondersteunen.

De focus ligt hierbij op oplossingen voor vergaderruimte. Ruim 90 miljoen vergaderruimtes zijn wereldwijd in gebruik meldt HP, waarvan slechts 10% videomogelijkheden bieden. Frost & Sullivan verwacht dat de vraag naar dergelijke oplossingen daardoor in 2024 is verdrievoudigd.

HP speelt hierop in met de overname van Poly, waarmee het bedrijf zijn aanbod op het gebied van hybride werk-oplossingen vergroot. Enrique Lores, President en CEO van HP, ziet in de opkomst van het hybride kantoor een unieke kans om de manier waarop werk wordt verricht te herdefiniëren. "Het combineren van HP en Poly creëert een leidend portfolio van hybride werk0oplossingen in grote en groeiende markten. Poly's sterke technologie, complementaire go-to-market en getalenteerde team helpt groei op de lange termijn te realiseren naarmate we blijven bouwen aan een sterker HP."

Poly levert onder meer video conferencing-oplossingen, camera's en headsets, maar ook voice-oplossingen en bijbehorende software. Met behulp van het porfolio van Poly wil HP een compleet ecosysteem aan devices, software en digitale diensten leveren die een premium werknemerservaring bieden en de productiviteit verbeteren

Terug naar nieuws overzicht
Hardware