GovTech-specialist xxllnc neemt Lost Lemon over

12-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

GovTech-specialist xxllnc neemt Lost Lemon over

xxllnc, Nederlandse specialist in GovTech-software, breidt haar marktpositie verder uit met de toevoeging van Lost Lemon. Lost Lemon levert al ruim 15 jaar oplossingen en services voor overheidsinstanties. Het bedrijf focust zich op het sociale domein waarin het haar klanten ondersteunt bij verschillende vraagstukken. De overname van Lost Lemon is de tiende voor xxllnc in twee jaar tijd en wordt ondersteund door software-investeerder Main Capital Partners.

Lost Lemon is gespecialiseerd in het leveren van software en diensten die haar klanten (overheidsinstanties) ondersteunt in het sociale domein. Naast software biedt Lost Lemon consultancy aan voor onder andere technische adviestrajecten en implementaties. Ook doet de partij onderzoek naar moeilijk bereikbare en kwetsbare doelgroepen.

Het bedrijf is gevestigd in Haarlem en heeft circa 90 medewerkers. xxllnc koopt 100% van de aandelen van Lost Lemon. xxllnc is een portfolio bedrijf van Main Capital Partners, een strategische investeerder in de software-industrie gericht op het versnellen van groei en het creëren van bedrijfswaarde. De huidige aandeelhouders en directie van Lost Lemon, Diana Koppenol, Bas Huisman en Bas van Luxemburg worden mede aandeelhouder in xxllnc en blijven tevens de directie van het bedrijf binnen het Sociaal domein vormen.

Breed portfolio

Lost Lemon heeft een breed productportfolio met verschillende oplossingen om haar klanten te kunnen ondersteunen. Zo leveren ze onder andere e-formulieren, een burgerportaal, een integratieplatform en een oplossing om leerplicht van scholieren bij te houden. Daarnaast levert Lost Lemon ook de oplossing MensCentraal, die gemeentes en ZBO's ondersteunt in het uitvoeren van verschillende sociale wetgeving zoals de Jeugdwet, Participatiewet en Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Door de handen ineen te slaan, kunnen xxllnc en Lost Lemon samen meer klanten bedienen en een uitgebreider productportfolio en service leveren. De ervaring en kennis van het team van Lost Lemon wordt verder ingezet om de gehele organisatie in de komende jaren te versterken. De twee bedrijven ambiëren gecombineerd met hun honderden experts een vooraanstaande leverancier van innovatieve en flexibele oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken van (semi-)overheden te worden. Investeringen in software, mensen, kwaliteit van dienstverlening en innovatiekracht staan daarbij centraal. In de toekomst kan de gecombineerde organisatie een nog betere, bredere en innovatieve dienstverlening aanbieden dankzij synergie, schaalgrootte en investeringskracht. De dienstverlening en werkzaamheden zoals klanten en medewerkers die kennen, blijven gewaarborgd.

Sneller groeien

Diana Koppenol, Algemeen directeur van Lost Lemon: “We zijn erg trots dat we samen met xxllnc deze stap gaan maken. Onze ambitie om te groeien kunnen we met deze  samenwerking sneller verwezenlijken. Daarvoor zijn het intensief delen van kennis en relaties belangrijke voorwaarden. Wij zien hele mooie kansen voor onze producten waaronder de Mens Centraal suite alsmede ook consultancy en onderzoeksdiensten”.

xxllnc, voorheen bekend als Exxellence, startte in 2001 als spin-off van de Universiteit Twente en groeide uit tot een software groep met honderden medewerkers die een scala aan totaaloplossingen levert voor de (semi-)overheid. Sinds het in 2020 onder de vleugels kwam van Main Capital Partners, zijn er tien softwarebedrijven toegevoegd. Michel Veenhuis, CEO van xxllnc: “We verwelkomen de collega’s van Lost Lemon van harte bij xxllnc. Hun ervaring op het sociale domein verrijkt ons aanbod geweldig. De toevoeging van Lost Lemon vergroot het aanbod van applicaties vanuit de xxllnc Cloud, maar maakt straks ook nieuwe geïntegreerde combinaties mogelijk. Zowel met applicaties die onderdeel zijn van het sociaal domein als daarbuiten”. 

Terug naar nieuws overzicht