Redactie - 13 juli 2022

Is China in staat tot IT leiderschap?

Is China in staat tot IT leiderschap? image

De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat China grote ambities heeft op het gebied van informatietechnologie. Het land wil – onder leiding van de alles overstijgende communistische partij – uitgroeien tot een technologische superstaat, een Global Cyber Superpower. Bert Landman van Landman Consultancy schreef onlangs hierover het rapport ‘De Chinese uitdaging. Is China in staat tot IT leiderschap?’ Landman verwacht dat het Westen de komende periode hard zal gaan reageren.

De vraag waarop dit rapport een antwoord probeert te formuleren is hoe waarschijnlijk het is dat China in die opzet zal slagen. “De matige prestaties van Japan, Korea en Taiwan op IT-gebied wijzen mogelijk op een Aziatisch onvermogen om tot prestaties te komen waar wij Silicon Valley en vergelijkbare Amerikaanse tech-centra zo voor bewonderen en waardoor wij de ontwikkeling hebben kunnen ervaren van personal computers, Internet, smartphones, sociale media en eerste vormen van kunst-matige intelligentie”, aldus Landman.

Daarom is het volgens Landman goed om eerst te onderzoeken hoe de ontwikkelingen in Japan, Korea en Taiwan hebben plaatsgevonden en dan vervolgens conclusies te trekken over de mogelijke toekomst van China op dit specifieke gebied.

Lees het rapport ‘De Chinese uitdaging Is China in staat tot IT leiderschap? (PDF)

De_Chinese uitdaging.pdf

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!