Red Hat benoemt Matt Hicks tot President en CEO

Matt Hicks, CEO Red Hat

Red Hat benoemt Matt Hicks tot President en CEO

13-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Red Hat benoemt Matt Hicks tot President en CEO

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, heeft aangekondigd dat het Matt Hicks heeft benoemd tot president en chief executive officer. Hicks, die eerder Red Hat's executive vice president Products and Technologies was, volgt Paul Cormier op, die zal fungeren als voorzitter van Red Hat.

Hicks stond bekend als een hands-on leider binnen Red Hat en kwam in 2006 bij het bedrijf als ontwikkelaar in het IT-team. Hij klom snel op via leiderschapsposities in de hele organisatie, waardoor Red Hat zichzelf kon verstevigen als leider op het gebied van open hybride cloudtechnologie. Het meest opvallende was dat Hicks een fundamenteel lid was van het engineeringteam dat Red Hat OpenShift ontwikkelde, dat is uitgegroeid tot de ruggengraat voor hybride cloudimplementaties in verschillende sectoren, en nu dient als het toonaangevende Kubernetes-platform voor ondernemingen. Sindsdien is hij de voorhoede gebleven van hybride cloud computing en de productstrategie van Red Hat.

Als executive vice president of Products and Technologies was Hicks verantwoordelijk voor de volledige productstrategie en engineering van Red Hat. Met name onder leiding van Hicks zijn Red Hat's open hybride cloudstrategie en -portfolio uitgebreid om klanten te helpen bij het bouwen, implementeren en beheren van elke applicatie, overal, van on-premises omgevingen tot meerdere clouds en tot aan de rand. Dit omvat het leveren van nieuwe beheerde cloudservices die klanten helpen de ontwikkeling van cloud-native applicaties te versnellen, nieuwe mogelijkheden om AI-ontwikkeling te versnellen, productvarianten die edge-use-cases mogelijk maken en nieuwe beveiligingsbenaderingen voor hybride cloudomgevingen. Open source software is de innovatiemotor van de IT-industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring in Linux, een achtergrond in computertechniek, branchevisie en zakelijk inzicht, staat Hicks bekend om zijn werk met klanten en partners om de volgende generatie IT-uitdagingen op te lossen met open source-innovatie zo meldt Red Hat.

Cormier, die in 2020 tot president en CEO werd benoemd, heeft een ambtstermijn van 21 jaar bij Red Hat en gedurende die tijd heeft hij een groot deel van de open hybride cloudstrategie van het bedrijf aangestuurd en een belangrijke rol gespeeld bij de uitbreiding van Red Hat's portfolio tot een volledig , moderne IT-stack op basis van open source-innovatie. Zijn inspanningen om Red Hat Linux te transformeren van een gratis downloadbaar besturingssysteem naar een abonnementsmodel met Red Hat Enterprise Linux (RHEL), waren een cruciaal moment. Zijn leiderschap maakte Red Hat een marktleider en maakte de weg vrij voor de open innovatie die de kern vormt van de hybride cloud en moderne IT. RHEL is nu het toonaangevende Linux-platform voor ondernemingen in de branche, drijft meer dan 90% van de Fortune 500-organisaties aan en bereikte in 2022 $ 13 biljoen aan wereldwijde bedrijfsinkomsten. Met RHEL als basis voor open hybride cloud, creëert Red Hat de toekomst van enterprise IT.
Voor een groot deel van de industrie was Cormier voorstander van een visie voor open hybride cloud, waardoor klanten de flexibiliteit kregen om elke app, overal op elke infrastructuur, van de edge en bare metal tot meerdere openbare clouds op een gemeenschappelijke, meer consistente manier te leveren. Als voorzitter zal hij zich blijven inspannen om klanten te helpen die visie tot leven te brengen. In zijn nieuwe rol zal Cormier dienen als de strategische toetssteen en belangrijkste adviseur van Red Hat.

Zijn focus zal blijven liggen op het opschalen van het bedrijf en het versnellen van de acceptatie door klanten van open source-technologie om hun open hybride cloud-architectuur te bouwen. Na meer dan 26 overnames bij Red Hat te hebben geleid, zal Cormier ook nauw samenwerken met de leiding van Red Hat aan de toekomstige M&A-strategie. Sinds de overname van Red Hat door IBM in 2019, Cormier heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opschalen en versnellen van Red Hat, terwijl het de marktneutraliteit van het bedrijf handhaafde. Hij zal in deze hoedanigheid blijven samenwerken met IBM-voorzitter en CEO, Arvind Krishna. Zowel Cormier als Hicks zullen rapporteren aan Krishna.

Matt Hicks, president en CEO, Red Hat: “Toen ik voor het eerst bij Red Hat kwam werken, was ik gepassioneerd door open source en onze missie, en ik wilde daar deel van uitmaken. Ik voel me nederig en energiek om op dit moment in deze rol te stappen. Er is nog nooit zo'n opwindende tijd geweest om in onze branche te zijn en de kansen voor Red Hat zijn enorm. Ik ben klaar om mijn mouwen op te stropen en te bewijzen dat open source-technologie echt het potentieel van de wereld kan ontsluiten.”

Paul Cormier, voorzitter, Red Hat: “Matt is het voorbeeld van een echte Red Hatter en is absoluut de juiste persoon om in deze rol te stappen. Zijn ervaring in verschillende delen van ons bedrijf heeft hem diepgaande en brede kennis gegeven over hoe we het beste kunnen samenwerken om op te schalen en de open hybride cloudleider te blijven. Hij begrijpt onze productstrategie en de richting die de industrie opgaat op een ongeëvenaarde manier. Als voorzitter ben ik verheugd om op nieuwe manieren met onze klanten, partners en Matt samen te werken. Mijn focus voor de toekomst zal liggen op het helpen van klanten om innovatie vooruit te helpen met een hybride cloudplatform dat is gebouwd op open source-technologie. Open source-technologie heeft de innovatiedebatten gewonnen en hoe de toekomst er ook uitziet, het zal worden gebouwd op open source-technologie en Red Hat zal er zijn.”

Arvind Krishna, voorzitter en CEO IBM: “Red Hat vormt de basis van de technologiestrategieën van zoveel klanten vanwege de open source en hybride cloudmogelijkheden. Matts diepgaande ervaring en technische kennis van Red Hats volledige portfolio maken hem de ideale leider terwijl Red Hat blijft groeien en innovatieve, toonaangevende software blijft ontwikkelen.”

Terug naar nieuws overzicht