Lightbits Labs brengt NVMe storage naar TCP/IP

15-07-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Lightbits Labs brengt NVMe storage naar TCP/IP

In een strategie om storage disaggregated te maken, komt de startup Lightbits Labs in samenwerking met chipfabrikant Intel met een oplossing om NVMe storageoplossingen te gebruiken via TCP/IP. Dit is het zogenaamde Lightbits Cloud Data Platform voor high performance disaggregated storage. Het is een combinatie van het eigen LightOS en de Intel-optimalisatie van de Optane geheugenchips.

De combinatie realiseert dat de flexibiliteit van containers te combineren is met de performance van lokaal flashgeheugen. Deze oplossing creëert de mogelijkheid processen en systemen gesegmenteerd geheugen vanuit een centrale storage via TCP/IP aan te bieden.

In een tijd waar microprocessen de boventoon voeren een belangrijke ontwikkeling. Door te kiezen voor TCP/IP is een lage latency geborgd en een simpele integratie mogelijk. Lightbits Labs CSO Karn Eshghi claimde tijdens en bedrijfsbezoek van Dutch IT-channel aan het hoofdkantoor in San Jose (Californië) dat een latency van 160 µs of minder geen probleem is. "Het voordeel van het concept is een 80% lagere TCO en een verwerkingssnelheid van maximaal 75 miljoen IOPS (4,7 miljoen IOPS per server en 75 miljoen IOPS per cluster). Het grote voordeel van de Lightbits-oplossing is dat alle applicaties ongewijzigd met de technologie aan de slag kunnen, het is dus transparant voor de gebruiker."

De winst van gedisaggregeerde storage is de veel hogere benuttingsgraad van de geheugencapaciteit. Karn Eshghi denkt dat van de directe geheugencapaciteit bij conventionele configuraties ongeveer 15% benut wordt, de rest gaat dus verloren. "Door geheugen in een resourcepoel onder te brengen, komt een einde aan deze verspilling. De benuttingsgraad groeit naar zo’n 80%."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht