Witold Kepinski - 14 juli 2022

Oracle bouwt soevereine cloud regio aanbod in EU uit

Oracle bouwt soevereine cloud regio aanbod in EU uit image

Scott Twaddle, VP OCI Product, Industries &  Partners bij Oracle, kondigt aan dat Oracle Cloud Infrastructure (OCI) nieuwe soevereine cloudregio's zal lanceren voor zijn klanten in de hele Europese Unie (EU).

"Cloud is niet one size fits all. Naarmate bedrijven en overheden meer bedrijfskritieke workloads naar de cloud verplaatsen, is er een toenemende vraag naar bescherming van gevoelige gegevens in openbare clouds die nationale grenzen en rechtsgebieden overspannen. Landen en rechtsgebieden stellen meer eisen aan data binnen hun grenzen, en organisaties vragen hun wereldwijde cloudproviders om meer transparantie en controle over hoe en waar hun data worden opgeslagen, verwerkt en beveiligd", aldus Twaddle.

"Onze klanten vertellen ons dat ze de voordelen van de cloud willen, maar dat ze vereisten hebben met betrekking tot waar de gegevens zich bevinden, de voorschriften waaraan ze moeten voldoen en het personeel dat de onderliggende infrastructuur bedient. OCI is een gevestigde leider in het bouwen van cloudregio's voor klanten die de hoogste beveiligingsniveaus nodig hebben en gereguleerde workloads hebben. We zijn actief in overheidsregio's in het VK en Noord-Amerika en hebben de eerste OCI Dedicated Region in onze branche geïmplementeerd, waarmee we klanten bedienen, waaronder sterk gereguleerde bedrijven en overheden over de hele wereld. Om onze Europese klanten beter van dienst te zijn, heeft Oracle voortgebouwd op deze ervaring en is het van plan om in 2023 nieuwe soevereine cloudregio's voor de Europese Unie te lanceren", zegt Twaddle.

Zowel particuliere bedrijven als organisaties in de publieke sector in de hele EU zullen deze nieuwe soevereine cloudregio's van OCI kunnen gebruiken om gegevens en applicaties te hosten die gevoelig, gereguleerd of van strategisch regionaal belang zijn vervolgt Twaddle. "Als algemeen beleid verplaatst OCI al geen klantinhoud uit de regio's die onze klanten selecteren voor hun werklast. De soevereine cloud van OCI breidt deze praktijk uit door de activiteiten en verantwoordelijkheden voor klantenondersteuning te beperken tot EU-inwoners. Deze soevereine cloudregio's zijn ook ontworpen om klanten in staat te stellen afstemming met relevante EU-regelgeving en begeleiding aan te tonen. Oracle is van plan klanten te migreren die Oracle Fusion Cloud Applications gebruiken binnen de bestaande EU Restricted Access cloudservice naar de nieuwe OCI soevereine cloudregio's. Deze klanten krijgen de aanvullende operationele verbeteringen van de nieuwe soevereine cloudregio's en hebben volledige native toegang tot OCI-cloudservices."

Lees meer details hier.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!