Juniper Networks introduceert door AI aangestuurde switch

15-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Juniper Networks introduceert door AI aangestuurde switch

Juniper Networks. speler in veilige, door AI aangestuurde netwerken, introduceert de nieuwe EX4100-serie. Deze nieuwe reeks omvat vaste grootzakelijke access layer switches die gebruikmaken van een moderne microservices-cloud en Mist AI om te zorgen voor uitmuntende prestaties, gebruikseenvoud, flexibiliteit en beveiliging.

De switches zijn geschikt voor alle vaste en draadloze netwerkomgevingen, met inbegrip van campusnetwerken. Daarnaast heeft Juniper zijn Wired Assurance-, Wireless Assurance- en Marvis-clouddiensten uitgebreid met meer AI-gedreven inzichten. Dit draagt bij aan het optimaliseren van de gebruikservaring en het minimaliseren van kosten voor het beheer van draadloze netwerken. Tot de nieuwe mogelijkheden behoren een geautomatiseerde controle van de opstelling van access points en nieuwe prescriptieve acties voor het verhelpen van veel voorkomende problemen met Microsoft-clients, DHCP en vaste authenticatie.

“Juniper heeft zich ontpopt tot een leider in vaste en draadloze toegangsnetwerken. Dat is te danken aan onze cloud-native, door AI aangestuurde en Session Smart-platforms voor netwerkbeheer. Deze besparen organisaties tijd en geld en optimaliseren de gebruikservaring door het proactief oplossen van problemen”, zegt Sudheer Matta, group vice president Product Management van de AI-driven Enterprise-divisie van Juniper. “Met deze verbeteringen van onze door AI aangestuurde netwerkoplossingen breiden we onze waardepropositie uit naar nog meer campus- en filiaalnetwerken. We zetten daarnaast de voordelen van de door AI aangestuurde aanpak van Juniper kracht bij gedurende de volledige levenscyclus van netwerken; van de installatie en de configuratie tot het beheer en processen voor probleemoplossing.”

Enterprise access layer switches voor het tijdperk van cloud computing en AI
De EX4100, de laatste toevoeging aan de switches uit de EX-serie van Juniper, brengt prestatievermogen, bandbreedte, poortdichtheid en diverse andere kwaliteiten naar een breed scala aan campus- en filiaalnetwerken. De EX4100 vergroot eenvoud en optimaliseert schaalbaarheid door te voorzien in cloud-native beheermogelijkheden. De switch maakt gebruik van de brancheleidende AIOps-functionaliteit van Juniper om eindgebruikers en IT-medewerkers een optimale ervaring te bieden. Zo zorgt Mist AI voor snellere implementaties dankzij provisioning zonder menselijke tussenkomst, geautomatiseerde workflows en snelle probleemoplossing op basis van netwerkbrede correlatie van gebeurtenissen, proactieve afwijkingsdetectie en zelfsturende netwerkacties. De EX4100 stelt IT-teams daarnaast in staat om op soepele wijze een EVPN-VXLAN-netwerkarchitectuur in te richten die zich uitstrekt naar de distributie- en toegangslagen. Dit wordt aangevuld met belangrijke beveiligingsfunctionaliteit zoals MACsec, AES256 en op standaarden gebaseerde microsegmentatie met groepsgebaseerde beleidsregels die tegemoetkomen aan de groeiende eisen ten aanzien van het beheer van IoT-apparatuur. Specifieke versies van de EX4100 bieden daarnaast ondersteuning voor Power over Ethernet++ (802.3bt). Dit maakt de switch geknipt voor organisaties die willen overstappen op Wi-Fi 6E-technologie.

Automatische plaatsing & oriëntatie van Juniper Access Points
Veel bedrijven hebben er tijdens het implementeren van een WLAN moeite mee om ervoor te zorgen dat de opstelling van draadloze access points aansluiten op het netwerkontwerp. Juniper Mist biedt daar een oplossing voor door de mogelijkheid te bieden om vloerplannen van tools als Ekahau en iBwave automatisch te integreren. De oplossing gaat nog een stap verder door de opstelling van access points (AP’s) automatisch af te zetten tegen het netwerkplan. Juniper Mist identificeert verkeerd gepositioneerde access points, zodat netwerkbeheerders het probleem snel en eenvoudig kunnen corrigeren. Het doet daarvoor een beroep op de dienst Juniper Wireless Assurance, die gebruikmaakt van gepatenteerde virtual Bluetooth LE (vBLE)-antennes in combinatie met algoritmes waarop octrooi is aangevraagd en die gebruikmaken van statusinformatie voor draadloze kanalen en 802.11mc FTM/RTT. De dienst zorgt ervoor dat de Mist AP’s (Wi-Fi 6 en 6E) automatisch op een kaart worden weergegeven en correct worden afgesteld vanuit het dashboard van Juniper Mist. Hierbij worden de afstanden tussen AP-paren berekend en weergegeven om implementatiefouten te voorkomen. Door op snelle en accurate wijze de plaatsing van Mit AP’s in nieuwe en bestaande omgevingen te controleren zonder de noodzaak gebruik te maken van externe technologieen zoals GPS, zorgt Juniper voor een sterke vereenvoudiging van de inzet van access points en reduceert het de implementatiekosten voor WLAN’s.

Nieuwe Marvis AIOps-acties vergroten het inzicht in clients en netwerken
Juniper heeft zijn door AI aangestuurde virtuele netwerkassistent Marvis op diverse punten verbeterd om bij te dragen aan effectievere probleemoplossing en verbeterd inzicht in vaste en draadloze netwerkdomeinen. Een van deze verbeteringen is een Marvis-client voor Windows-apparatuur (in aanvulling op de eerder uitgebrachte Marvis-client voor Android) die meer netwerkinformatie aanlevert om te zorgen voor verbeterd overzicht op het netwerk vanuit het perspectief van de client. Deze informatie wordt overgedragen aan Mist AI, zodat Marvis kan voorzien in beter gefundeerde en praktisch toepasbare aanbevelingen voor het verhelpen van eventuele problemen die gebruikers ondervinden. Marvis-clients halen waardevolle data aan de clientzijde op zonder de noodzaak van aanvullende hardware of software. Dit is een belangrijke verandering in tegenstelling tot oplossingen van andere leveranciers die mogelijk om het gebruik van overlay-sensoren vragen. De brancheleidende clouddienst Juniper Mist Wired Assurance biedt nu ook inzichten die het mogelijk maken om de oorzaak van DHCP-storingen (bijv. op de server, binnen het VLAN of op een client) te vinden en verhelpen. De dienst biedt daarnaast nieuwe acties voor authenticatie binnen vaste netwerken waarmee beheerders apparaten en gebruikers kunnen identificeren die zich als gevolg van problemen aan de cliëntzijde niet voortdurend bij vaste netwerkapparatuur kunnen authenticeren.

Juniper blijft werken aan de realisatie van zijn ‘experience first’-netwerkvisie met continue productinnovaties van clients tot en met de cloud om zijn wereldwijde klanten en partners binnen een breed scala aan sectoren tastbare resultaten te bieden. Gartner positioneerde Juniper als ‘Leader’ in het 2021 Gartner Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN Access Infrastructure. Juniper voerde het kwadrant aan op het gebied van compleetheid van visie en uitvoerend vermogen. Het werd daarnaast gepositioneerd als Leader in het 2022 Gartner Magic Quadrant for Indoor Location Services en kreeg de hoogste waardering toegekend wat betreft compleetheid van visie.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter