Chris Meidinger aan de slag bij Beyond Identity als technisch directeur EMEA

Chris Meidinger

18-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Chris Meidinger aan de slag bij Beyond Identity als technisch directeur EMEA

Leverancier van multi-factor authenticatie (MFA) Beyond Identity stelt Chris Meidinger (foto) aan als nieuwe technisch directeur voor de EMEA-regio. In deze functie is hij verantwoordelijk zijn voor het plannen en implementeren van klantprojecten, evenals het bieden van technische ondersteuning aan het EMEA-team.

Meidinger werkte de afgelopen twintig jaar bij verschillende leveranciers van IT-beveiligings- en communicatieoplossingen, en was daar actief in zowel pre-sales als after-sales management functies. Meidinger is afkomstig van het bedrijf CrowdStrike, waar hij als Director of Sales Engineering (SE) verantwoordelijk was voor de opbouw en uitbreiding van het SE-team in Centraal- en Noord-Europa. Ook speelde hij een sleutelrol in de acquisitie van nieuwe klanten. Daarvoor bekleedde hij verschillende technische functies bij SecurityScorecard, Agari en Sendmail.

Positie in Europa versterken

Eerder dit jaar haalde Beyond Identity $100 miljoen op aan nieuwe investeringen, waarmee een waardering van $1,1 miljard werd bereikt. De financiering ging gepaard met een recordgroei en uitbreiding van de teams in zowel Noord-Amerika als EMEA. Met de aanstelling van Meidinger wil het bedrijf zijn positie in Europa versterken.

Volgens het Verizon Data Breach Investigations Report van 2022 zijn problemen met wachtwoordbeveiliging verantwoordelijk voor 80% van alle datalekken wereldwijd. Dit ondanks het feit dat de aanbevelingen en beveiligingsmaatregelen rond wachtwoordbescherming de afgelopen jaren flink zijn toegenomen. Meidinger: "Het moet duidelijk zijn dat het denkbeeld dat wachtwoorden voor veilige authenticatie zorgen, volkomen onjuist is. Wachtwoorden kunnen nooit de veiligheid bieden die ze beloven - hoe sterk ze ook zijn – en óók niet als er een passwordmanager gebruikt wordt. De toekomst van cybersecurity ligt in wachtwoordloze authenticatie en Beyond Identity helpt hierbij. We bereiken dit door biometrie, sterke cryptografie en veiligheidscontroles op apparaatniveau te gebruiken om de risico's van phishingaanvallen en het gebruik van gecompromitteerde wachtwoorden uit te bannen."

Terug naar nieuws overzicht
Security