Protinus IT medewinnaar ROAD2022 aanbesteding

Kantoor Protinus bij Houten

16-07-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Protinus IT medewinnaar ROAD2022 aanbesteding

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft, onder regie van de categorie Datacenters van het Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) van OCW, Protinus IT de aanbesteding ROAD2022 als één van de vier opdrachtnemers gegund. De andere drie winnaars zijn SLTN, Dustin (Centralpoint) en Telindus. Deze Raamovereenkomst bestaat uit kavels voor Datacenterinfrastructuur, Netwerk- en Security, Cloudbrokerage en Datacenterapparatuur, Managed Services en perceel overstijgende behoeftes.

Protinus zal zich binnen deze aanbesteding bezig houden met aanvragen binnen het perceel Managed Services. Binnen dit perceel vallen ook on-premise oplossingen die bestaan uit de working area van meerdere percelen die samengevoegd en als geheel aangekocht en eventueel turn key opgeleverd worden.

De deelnemers die gebruik gaan maken van deze Raamovereenkomst zijn ODC-Noord, DUO, Nationaal Archief, Dictu, de ACM en RDW.

Protinus zal samen met haar partners en toeleveranciers deze deelnemers van elke gewenste oplossing en dienstverlening voorzien en daarmee wendbaarheid, slagkracht en innovatie leveren. We zien uit naar een geslaagde invulling van deze Raamovereenkomst.

De totale geraamde waarde van deze aanbesteding bedraagt meer dan 225.000.000 euro met een looptijd van 3 jaar met een verlengingsmogelijkheid van 1 jaar.

Duurzaamheid

Opdrachtnemers leveren enkel producten van fabrikanten met een Ecovadis score van ‘Advanced’ of hoger. Dit geldt niet voor producten uit de productgroep accessoires. De hoogte van de minimale Ecovadis score kan herzien worden gedurende de looptijd van de Raamovereenkomst.

Overzicht Gunning Percelen ROAD2022

Perceel A wint SLTN met server, storage en hyperconverged infrastructure met een maximale waarde van 82 miljoen euro.

Perceel B wint Dustin met network en security & continuity met een maximale waarde van 104,5 miljoen euro.

Perceel C wint Dustin met cloud services met een maximale waarde van acht miljoen euro.

Perceel D winnen Dustin, Telindus en Protinus IT met een maximale waarde van 32,3 miljoen euro. Het gaat hierbij om managed services, housing accessoires en 'working area overstijgend'.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter