Ingram Micro wordt distributeur voor ZPE Systems in Benelux regio

18-07-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Ingram Micro wordt distributeur voor ZPE Systems in Benelux regio

Ingram Micro kondigt de ondertekening aan van een distributieovereenkomst met ZPE Systems voor de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt. Ingram Micro heeft de samenwerking bekend gemaakt met ZPE Systems Inc., een marktleider in oplossingen voor netwerk- infrastructuurbeheer en -orkestratie.

Met deze overeenkomst krijgen partners toegang tot de ZPE Systems portfolio hardware, software en Cloud-producten. Daartoe horen de best-in-class Nodegrid Serial Console server, de Nodegrid SR-familie van services routers, het ZPE Cloud management & orkestratie-platform, en Nodegrid-sensoren.

Voor gebruikers die datacenters of gedistribueerde Edge- en branch-locaties beheren, biedt ZPE Systems een oplossing om de complexiteit van netwerk- en automatisering te vereenvoudigen.
Deze oplossing voldoet aan de toenemende vraag om IT veiliger, betrouwbaarder en meer schaalbaar te maken. Met een bewezen en flexibel, open platform kunnen resellers inspelen op de veranderende behoeften van klanten. Dit betreft modulaire, op Intel gebaseerde hardware die onbeperkte WAN/LAN-connectiviteit biedt en eenvoudig is te upgraden naar 5G. Naast 3e generatie out-of-band remote toegang en automatisering, biedt het platform de mogelijkheid van het hosten van gevirtualiseerde netwerkapplicaties van derden.

Cybersecurity

Vanwege problemen met interoperabiliteit en gesloten architecturen voldoet traditionele netwerkapparatuur niet aan de moderne eisen voor het beveiligen, automatiseren en schalen van bedrijfsnetwerken. Klanten hebben te kampen met problemen op het gebied van beveiliging en downtime. Dankzij deze nieuwe samenwerking kunnen klanten Cybersecurity-as-a-platform (CAAP) van ZPE inzetten voor de aanpak van disaster recovery, menselijke fouten en ransomware met behulp van ‘best-of-breed’ vendor-oplossingen van hun keuze. Deze oplossingen kunnen direct op de programmeerbare Nodegrid-hardware en -software worden ingezet en overal vandaan worden beheerd via de ZPE Cloud. De mogelijkheden van infrastructuur-, connectiviteit- en cybersecurity-teams worden zo uitgebreid.

"IT-systemen zijn meer met elkaar verbonden, maar ook meer decentraal gedistribueerd," aldus Marcel van Zwienen (Sr. Sales Engineer). "In alle branches vragen bedrijven nu om een omgeving die volledig is afgestemd op hun specifieke eisen. Door deze samenwerking kunnen klanten dit realiseren met het gebruik van het van ZPE System platform. Ze mixen en matchen fysieke en virtuele oplossingen naar keuze voor betrouwbare, veilige wereldwijde netwerken."
Nodegrid OS op basis van Linux, draait op elk Nodegrid Serial Console- en Services Router-apparaat en maakt multi-vendor vrijheid in IT mogelijk. Infrastructuur-, connectiviteits- en cyberbeveiligingsteams kunnen zo hun hardware, software en SaaS-oplossingen naar keuze inzetten en beheren - van koeling en slimme PDU's tot switches en servers, tot Next Gen Firewalls, SD-WAN, en SASE-integraties. Het Nodegrid platform integreert met nieuwe en bestaande infrastructuur en biedt veilige 3e Generatie out-of-band toegang, automatiseringsmogelijkheden voor NetDevOps en beveiliging op enterprise-niveau die voldoen aan moderne zakelijke eisen.

Edge

"De samenwerking met Ingram Micro is een geweldige toegevoegde waarde voor het Edge Transformation Partner Program van ZPE Systems", zegt Steven Jehring, Vice President, Global Sales, ZPE Systems. "Partners krijgen meer financieringsmogelijkheden, en klanten krijgen de vrijheid om een partner te kiezen die aan hun unieke behoeften kan voldoen. Ingram Micro biedt top-notch ondersteuning, pre-sales services en wereldwijde mogelijkheden die essentieel zijn voor het versnellen van de verkoop door partners en het transformeren van klantnetwerken in het datacenter en aan de rand."

André van Oosten, Sr. Business Unit Manager Ingram Micro, “ We zijn enorm enthousiast over de samenwerking met ZPE Systems! Deze innovatieve generatie Out-of-Band management oplossingen wordt toegevoegd aan het assortiment van het Data Center Solutions team binnen Advanced Solutions. We kijken uit naar een optimale samenwerking, gedreven door ons Solution Driven distributieconcept”

Terug naar nieuws overzicht
Security