Equinix benoemt Filiz Yilmaz tot Director of Interconnection EMEA

Equinix datacenter Amsterdam Science Park

19-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Equinix benoemt Filiz Yilmaz tot Director of Interconnection EMEA

Equinix benoemt Filiz Yilmaz tot Director of Interconnection EMEA. Filiz gaat het interconnectie groeiplan voor de regio aandrijven en investeringsmogelijkheden identificeren. Verder zal Filiz technologische trends die invloed hebben op digitale strategieën in kaart brengen om bedrijven voor te bereiden op de toekomst.

Vanuit Amsterdam begeleidt Filiz het EMEA-business development team van acht business development professionals dat bedrijven in de regio ondersteunt bij het uitbreiden van hun interconnectiemogelijkheden om hun digitale porfolio’s te versterken en te voldoen aan veranderende klantbehoeften. Het team werkt samen met klanten en partners aan de ontwikkeling van intereconnectieoplossingen, waarbij ze gebruikmaken van verschillende digitale diensten van Equinix, zoals Equinix Fabric, Equinix Internet Exchange en Equinix Metal.

Brenden Rawle, Senior Director, Business Development EMEA bij Equinix, vertelt: “Ik ben blij dat Filiz Yilmaz is aangesteld als Director of Interconnection EMEA bij Equinix. Filiz’s ervaring zal van grote toegevoegde waarde zijn voor de groei van interconnectie in de regio en bij de zoektocht naar nieuwe investeringsmogelijkheden. Tegelijkertijd blijven we onze klanten op maat gemaakte oplossingen aanbieden die het best aansluiten bij hun individuele zakelijke behoeften.

Filiz Yilmaz, Director of Interconnection EMEA bij Equinix, licht toe: “Ik ben verheugd om me te mogen aan sluiten bij dit succesvolle bedrijf en om het EMEA interconnectieteam te leiden. Het is onze missie om de behoeften van klanten te begrijpen en hen te ondersteunen bij interconnectie-oplossingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de diverse digitale producten en diensten die Equinix biedt. Het is een belangrijke en bijzondere tijd in de technologiesector. Innovatie is nog nooit zo overheersend en geavanceerd geweest. Mede door de pandemie verwachten we dat innovatieve digitale transformatie nog niet klaar is.”

Filiz werkt al twee decennia in de technologische sector. Ze begon haar carrière met het ontwikkelen van commerciële en universitaire internetdiensten in Turkije, haar geboorteland. Later is zij naar Amsterdam verhuisd en heeft Filiz in het management van RIPE NCC en ICANN gezeten. Ook heeft ze strategische adviesposities binnen Akamai, Subspace, Asteroid International, PeeringDB en Namex vervuld.

Terug naar nieuws overzicht