Cancom neemt S&L Group over

19-07-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cancom neemt S&L Group over

De Duitse reseller CANCOM heeft een overeenkomst getekend om de werkmaatschappijen van de S&L Group over te nemen. CANCOM neemt 100 procent van de aandelen in S&L Systemhaus GmbH, S&L BusinessSolutions GmbH en S&L ITcompliance GmbH over van het moederbedrijf S&L Holding GmbH.

De S&L-bedrijvengroep is actief als IT-serviceprovider voor haar klanten in West-Duitsland en richt zich op services en managed services in de Microsoft- en Citrix-omgeving, evenals op consulting, verkoop en de implementatie van software en hardware. Daarnaast omvat het portfolio van de groep aanbiedingen op het gebied van IT-beveiliging, IT-compliance en gegevensbescherming, evenals individuele softwareprogrammering, inclusief van eigen producten.

De S&L Group, gevestigd in Mülheim-Kärlich, genereerde in het boekjaar 2021 een omzet van ongeveer € 15 miljoen met een EBITDA-marge van ongeveer 12 procent. Ondanks de coronapandemie en de wereldwijde IT-supply chain-problemen groeide de omzet met meer dan 10 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De bedrijvengroep werkt voor een gediversifieerd klantenbestand in Duitse middelgrote bedrijven met een focus op onder meer de sectoren logistiek, zorg en automotive, maar heeft ook een brede klantenkring in de gemeentelijke sector. Momenteel werken ongeveer 100 medewerkers voor de groep.

De transactie is in lijn met de strategische visie van CANCOM 2025 en versterkt de CANCOM Group in de DACH-regio, waarop de gecommuniceerde strategie zich richt.

"S&L vertegenwoordigt een ideale regionale toevoeging aan ons CANCOM-portfolio in Rijnland-Palts en verrijkt ons met uitstekende expertise, met name op het gebied van managed services, netwerktechnologieën en IT-compliance. We zijn ook verheugd om goed gekwalificeerde medewerkers te verwelkomen in de CANCOM Group", zegt Rudolf Hotter, CEO van CANCOM SE.

Terug naar nieuws overzicht