Wouter Hoeffnagel - 20 juli 2022

Apple schikt rechtszaak VS over toetsenborden van MacBooks

Apple schikt rechtszaak VS over toetsenborden van MacBooks image

Apple treft een schikking van 50 miljoen dollar, omgerekend ruim 48 miljoen euro, met de Amerikaanse overheid in een zaak rondom toetsenborden van MacBooks. De Amerikaanse techgigant zou hebben verzwegen dat de toetsenborden vatbaar zijn voor technische problemen.

Reuters meldt dat het gaat om een class action-rechtszaak die een aantal advocatenkantoren hebben aangespannen tegen Apple. De advocatenkantoren vertegenwoordigen klanten die stellen dat toetsen van hun MacBook niet goed reageerden of blijven vasthangen. De problemen zijn beperkt tot laptops met een zogeheten vlindertoetsenbord, waarvan de scharnieren onder de toetsen veel weghebben van de vleugels van een vlinder.

'Reparatieprogramma was ontoereikend'

Apple introduceerde eerder al een reparatieprogramma om problemen met de toetsenborden te verhelpen. Advocaten stelden echter dat dit programma ontoereikend was. Zo zou het bedrijf vervangende toetsenborden hebben geleverd die dezelfde problemen gaven.

De schikking die Apple nu treft heeft betrekking op klanten die in de periode 2015 tot en met 2019 een MacBook Air of MacBook Pro kochten in de Amerikaanse staten Californië, Florida, Illinois, Michigan, New Jersey, New York en Washington. De schadevergoeding die klanten tegemoet kunnen zien varieert. Indien zij hun toetsenbord eenmalig hebben laten repareren, krijgen zij naar verwachting een schadevergoeding van 125 dollar. Indien hun toetsenbord meermaals is gerepareerd, bedraagt de schadevergoeding naar verwachting 395 dollar.

De federale rechtbank in San Jose in de Amerikaanse staat Californië moet de schikking nog goedkeuren.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!