Witold Kepinski - 20 juli 2022

NXP en Foxconn werken samen aan nieuwe automotive platforms

NXP en Foxconn werken samen aan nieuwe automotive platforms image

NXP Semiconductors heeft aangekondigd dat het een memorandum van overeenstemming heeft ondertekend met Hon Hai Technology Group ("Foxconn") om gezamenlijk platforms te ontwikkelen voor een nieuwe generatie van slimme geconnecteerde voertuigen.

Hon Hai (Foxconn), 's werelds grootste elektronicafabrikant en een leverancier van technologieoplossingen, zal gebruikmaken van NXP's portfolio van autotechnologieën en zijn jarenlange expertise op het gebied van veiligheid en beveiliging om architecturale innovatie en platforms voor elektrificatie, connectiviteit en veilig geautomatiseerd rijden mogelijk te maken. De samenwerking bouwt voort op het eerste digitale cockpit-partnerschap van het bedrijf, gebaseerd op de NXP i.MX-toepassingsprocessors en het NXP Software Defined Radio-platform.

De primaire focus van de uitgebreide samenwerking is gericht op Foxconn's inspanningen op het gebied van platforms voor elektrische voertuigen (EV), waarbij gebruik wordt gemaakt van NXP's systeemexpertise en uitgebreide elektrificatieportfolio, van NXP S32-processors tot analoge front-end, drivers, netwerk- en stroomproducten. Een andere innovatieprioriteit zijn connectiviteitsoplossingen die gebruikmaken van de nieuwste NXP S32-domein- en zonale controllerfamilie voor gateways en voertuignetwerkbesturing, terwijl ook veilige autotoegang wordt bevorderd met ultrabreedband (UWB) en Bluetooth Low Energy (BLE). Een derde pijler is veilig geautomatiseerd rijden, aangevuld met de toonaangevende radaroplossingen van NXP. NXP zal ook hardware- en softwareondersteuning bieden en gebruikmaken van de expertise van zijn goed afgeronde ecosysteem van derden op het gebied van elektrificatie, connectiviteit en automatisering.

“Foxconn ziet de disruptieve uitdagingen en het potentieel voor innovatie in de hedendaagse auto-industrie. Dit is een uitstekende kans voor onze specifieke elektronica-expertise”, zegt Young Liu, voorzitter van Foxconn. "NXP's jarenlange expertise en leiderschap in de automobielindustrie, de innovatieve producten en de laserfocus op veiligheid, beveiliging en kwaliteit vormen de basis voor de samenwerking die we vandaag activeren."

"We zijn er trots op vandaag onze krachten te bundelen met Foxconn om zijn ambitieuze sprong in de automobielindustrie te ondersteunen en om gezamenlijk de uitdagingen en kansen aan te gaan van een nieuwe generatie slimme, verbonden voertuigen, met name Foxconn's nieuwe platform voor elektrische voertuigen", aldus Kurt Sievers, President en CEO van NXP Halfgeleiders. "De auto-industrie moet sneller en efficiënter worden, en NXP is verheugd om zijn technologieportfolio uit te breiden om elektrificatie, volgende generatie architecturen, slimme en veilige autotoegangssystemen en meer mogelijk te maken."

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!