Oracle Database Service wordt beschikbaar op Microsoft Azure

Oracle Database Service wordt beschikbaar op Microsoft Azure

21-07-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Oracle Database Service wordt beschikbaar op Microsoft Azure

Oracle en Microsoft hebben de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Oracle Database Service voor Microsoft Azure. Met dit nieuwe aanbod kunnen Microsoft Azure-klanten enterprise-grade Oracle Database-services in Oracle Cloud Infrastructure (OCI) leveren, openen en bewaken met een vertrouwde ervaring. Gebruikers kunnen migreren of nieuwe applicaties bouwen op Azure en vervolgens verbinding maken met hoogwaardige en hoge beschikbaarheid beheerde Oracle Database-services zoals Autonomous Database die op OCI draait.

In de afgelopen twee decennia hebben duizenden klanten erop vertrouwd dat Microsoft- en Oracle-software goed samenwerken om hun bedrijfskritieke applicaties uit te voeren. Terwijl klanten applicaties en gegevens naar de cloud migreren, blijven ze zoeken naar gezamenlijke oplossingen van hun vertrouwde softwarepartners. Sinds 2019, toen Oracle en Microsoft samenwerkten om de Oracle Interconnect voor Microsoft Azure te leveren , hebben honderden organisaties de veilige en privé-interconnecties in 11 wereldwijde regio's gebruikt, aldus de twee partners

Database

Microsoft en Oracle breiden deze samenwerking uit om de multicloud-ervaring met Oracle Database Service for Microsoft Azure verder te vereenvoudigen. Veel gezamenlijke klanten, waaronder enkele van 's werelds grootste bedrijven zoals AT&T, Marriott International, Veritas en SGS, willen de beste services van alle cloudproviders kiezen om de prestaties, schaalbaarheid en de mogelijkheid om hun inspanningen voor bedrijfsmodernisering te versnellen, te optimaliseren. De Oracle Database Service voor Microsoft Azure bouwt voort op de kernmogelijkheden van Oracle Interconnect voor Azure en stelt klanten in staat om workloads op Microsoft Azure gemakkelijker te integreren met Oracle Database-services op OCI. Klanten worden niet in rekening gebracht voor het gebruik van de Oracle Database Service voor Microsoft Azure of voor de onderliggende netwerkinterconnectie, data-uitgang of data-ingang tussen Azure en OCI.

Services

Met de nieuwe Oracle Database Service voor Microsoft Azure kunnen gebruikers met een paar klikken hun Azure-abonnementen koppelen aan hun OCI-tenancy. De service configureert automatisch alles wat nodig is om de twee cloudomgevingen te koppelen en bundelt Azure Active Directory-identiteiten, waardoor Azure-klanten de service gemakkelijk kunnen gebruiken. Het biedt ook een vertrouwd dashboard voor Oracle Database Services op OCI met behulp van Azure-terminologie en monitoring met Azure Application Insights, aldus de twee partners.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud