SAP publiceert resultaten tweede kwartaal 2022

21-07-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAP publiceert resultaten tweede kwartaal 2022

Software en cloud aanbieder SAP noteerde in het tweede kwartaal een omzet van een dikke 7,42 miljard euro De cloudomzet van het bedrijf steeg in het kwartaal met 34% tot 3,06 miljard euro. De huidige cloud backlog, die de inkomende business meet, steeg met 34% tot 10,40 miljard euro. De brutowinst daalde met 13% op jaarbasis tot 1,68 miljard euro, als gevolg van de oorlog in Oekraïne waarbij minder software licenties zijn verkocht. Het bedrijf verlaagt zijn winstprognose voor het volledige jaar. 

De stopzetting van de activiteiten in Rusland en Wit-Rusland kostte 160 miljoen euro. Het komt erop neer dat de winst met 86% is gedaald tot 203 miljoen euro. Dit komt onder meer door de investeringen in verschillende startups, die lang niet zo succesvol waren als het jaar ervoor.

“Zoals onze resultaten over het tweede kwartaal duidelijk maken, is de SAP-portfolio belangrijker dan ooit. Onze overgang naar de cloud-business vordert sneller dan gepland en we hebben de omzetverwachtingen overtroffen. Cloud-inkomsten zijn nu de grootste inkomstenstroom van SAP geworden. We hebben een sterke pijplijn en winnen marktaandeel. Dit wordt ondersteund door de zeer sterke groei van 100% in de huidige cloud backlog van SAP S/4HANA”, aldus SAP ceo Christian Klein.

“Dit kwartaal laat opnieuw zien dat onze strategie tractie vindt, zelfs in een steeds moeilijker wordende externe omgeving. We bleven een sterke omzetgroei realiseren, de omzetverwachtingen overtreffen en de winstgevendheid in de cloud verhogen. Dit kwartaal hebben we al de grootste impact van de oorlog in Oekraïne vastgelegd. We zijn ervan overtuigd dat we nu kunnen profiteren van de aanzienlijke investeringen die de afgelopen 18 maanden zijn gedaan. We verwachten hiervan duurzame groei en een toename van de winstgevendheid”, aldus Luka Mucic, Chief Financial Officer.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud