ALSO Group boekt lichte omzetdaling

21-07-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ALSO Group boekt lichte omzetdaling

De Zwitserse distributeur ALSO Group heeft zijn omzetcijfers voor het eerste halfjaar bekend gemaakt. De omzet daalde met 0,5 procent tot 5,524 miljard euro. De EBIT winst steeg met 12,3 procent tot 106,5 miljoen euro.

De sterke prestaties in de nieuwe business areas compenseerden de ontwikkeling van de consumentenbusiness in de traditionele sector. Hierdoor lag de omzet op hetzelfde hoge niveau als in de eerste helft van 2021. De brede positionering van de Technology Provider en de structurele en procesoptimalisaties van de afgelopen jaren maakten een verdere stijging van de winst voor belastingen mogelijk (EBT +7,3%) . Het bedrijf versterkte niet alleen zijn lopende activiteiten en verzekerde deze door middel van een geschikte productvoorraad; tegelijkertijd bleef het de nieuwe digitale platforms ontwikkelen en investeerde het in technologie- en verkoopspecialisten. Daarnaast zijn er aanvullende acquisities gedaan.

De ontwikkeling van de eerste helft van 2022 heeft het belang van ALSO's ecosysteem en de MORE-strategie nog duidelijker gemaakt. De diversificatie naar verschillende bedrijfsmodellen (3 S) zorgde voor duurzame winstgevende groei. Op basis van de M&A-activiteiten van de afgelopen jaren was het bedrijf ook in staat om de verschillende economische dynamieken van de landen waarin het actief is in evenwicht te brengen aldus Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding. Hij meldt: “We bevestigen de doelstellingen voor 2022 met een EBITDA tussen 275 en 295 miljoen euro en een ROCE (return on capital employed ofwel winst op geïnvesteerd vermogen) van meer dan 20%. Daarbij moeten we ons natuurlijk bewust zijn van de onzekerheden die kunnen voortvloeien uit veranderingen in de politieke en economische situatie.”

Link naar het ALSO tussentijds rapport

Terug naar nieuws overzicht