Witold Kepinski - 21 mei 2022

IBM Software-as-a-Service komt beschikbaar op AWS

IBM Software-as-a-Service komt beschikbaar op AWS image

IBM heeft aangekondigd dat het een strategische samenwerkingsovereenkomst (SCA) heeft ondertekend met Amazon Web Services, Inc. (AWS), met plannen om een breed scala aan van zijn softwarecatalogus als Software-as-a-Service (SaaS) op AWS.

Voortbouwend op het feit dat IBM Software as-a-Service (aaS) beschikbaar is op IBM Cloud, biedt deze unieke overeenkomst tussen IBM en AWS klanten snelle en gemakkelijke toegang tot IBM Software die automatisering, data en AI omvat, beveiligings- en duurzaamheidsmogelijkheden, is gebouwd op Red Hat OpenShift Service op AWS (ROSA) en draait cloud-native op AWS. De twee bedrijven verbinden zich ook tot een breed scala aan gezamenlijke investeringen om het voor klanten gemakkelijker te maken om IBM-software op AWS te gebruiken, inclusief geïntegreerde go-to-market-activiteiten op het gebied van verkoop en marketing, kanaalincentives, het inschakelen en trainen van ontwikkelaars, en de ontwikkeling van oplossingen. voor belangrijke verticale markten en industrieën zoals olie en gas, reizen en transport en andere.

Tegenwoordig zijn organisaties op zoek naar toonaangevende services en oplossingen waarmee ze wendbaar, flexibel en continu schaalbaar kunnen zijn. Deze behoefte is nog groter geworden naarmate de vraag groeit om software zowel on-premises als in hybride cloudomgevingen uit te voeren, zodat ze wereldwijd kunnen worden geschaald met hoge beschikbaarheid.

In de toekomst zullen organisaties een breed scala van de IBM Software-catalogus als cloud-native services op AWS kunnen draaien, zodat ze snel aan de slag kunnen om zakelijke waarde te leveren. Dit omvat IBM API Connect, IBM Db2, IBM Observability by Instana APM, IBM Maximo Application Suite, IBM Security ReaQta, IBM Security Trusteer, IBM Security Verify en IBM Watson Orchestrate, en andere zullen later dit jaar volgen.

Klanten kunnen de IBM SaaS-producten aanschaffen in AWS Marketplace en vervolgens instellen en integreren met AWS-services, zodat ze met slechts een paar klikken aan de slag kunnen, zonder de infrastructuur te implementeren, bij te werken of te beheren. IBM SaaS-producten op AWS zijn ontworpen om hoge beschikbaarheid en elastische schaalbaarheid op aanvraag te bieden om te voldoen aan onvoorspelbare doorvoerbehoeften en bieden een native AWS-ervaring met diepe integratie van AWS-services out-of-the-box en ondersteuning voor API-, CloudFormation- en Terraform-sjablonen om automatisering mogelijk te maken van end-to-end workflows.

Door bijvoorbeeld IBM Maximo Application Suite as-a-Service te gebruiken, kan een fabrikant een flexibele, op vraag gebaseerde benadering van AI-gestuurd activabeheer hanteren om hen te helpen apparatuur efficiënter te bewaken en te onderhouden, of potentiële mechanische storingen te voorspellen om repareer ze voordat ze onderbrekingen veroorzaken. Door gebruik te maken van een schaalbaar consumptiemodel voor deze toepassingen, kunnen ze kapitaal vrijmaken voor innovatie, prototyping, tooling en productie - en hun gebruik in de loop van de tijd eenvoudig uitbreiden op basis van veranderende markttrends en productie-eisen.

Bovendien kunnen IBM Consulting en IBM Security Services, met meer dan 10.000 AWS-certificeringen en 13 AWS-competenties, klanten helpen bij het bouwen en implementeren van moderne, veilige en intelligentere workflows met IBM Software on AWS.

De beschikbaarheid van deze SaaS-producten vormt een aanvulling op IBM's uitgebreide portfolio van meer dan 30 softwareproducten die momenteel handmatig kunnen worden geïmplementeerd in AWS Marketplace en de mogelijkheid om uw eigen licentie (BYOL) mee te nemen voor gebruikers die al een eigen licentie hebben, zodat ze de software sneller kunnen implementeren . Samen geeft dit organisaties een uitgebreide reeks opties om software te bouwen en uit te voeren op de manier die het beste aansluit bij de unieke behoeften van hun bedrijf.

"Aangezien hybride cloud de realiteit blijft worden voor onze klanten, is IBM klaar en bereid om hen te ontmoeten met een flexibel en cloud-native softwareportfolio, waar ze zich ook in de cloud of in datacenters bevinden", zegt Tom Rosamilia , Senior Vice President, IBM-software. "Door onze samenwerking met AWS te verdiepen, zetten we een nieuwe belangrijke stap om organisaties de mogelijkheid te geven om het hybride cloudmodel te kiezen dat het beste werkt voor hun eigen behoeften en workloads, zodat ze zich kunnen concentreren op het oplossen van hun meest dringende zakelijke uitdagingen. "

"Onze samenwerking met IBM stelt gezamenlijke klanten in staat om hun modernisering naar de cloud te versnellen en IBM-services op een cloud-native manier op AWS te gebruiken", zegt Matt Garman , Senior Vice President Sales en Marketing bij AWS. "Door onze meerjarige overeenkomst zal AWS samenwerken met IBM om een breed scala aan IBM-software als SaaS op AWS aan te bieden. Daarnaast zullen we samenwerken aan sterkere gezamenlijke marketing- en co-sellingprogramma's voor klanten."

"Bedrijven zoals het onze zijn op zoek naar een snellere time-to-value en om snel aan de slag te kunnen. Door een AWS-cloud-first-organisatie te worden, zijn we op het pad van een digitale innovator, die technologie gebruikt om onze klanten beter van dienst te zijn", zegt Guilherme . Ximenes , Chief Technology Officer bij Banco Inter. "De beschikbaarheid van IBM SaaS-aanbiedingen op AWS stelt bedrijven zoals het onze in staat zich te concentreren op het leveren van waarde aan onze klanten zonder zich zorgen te hoeven maken over IT-infrastructuurbeheer, waardoor we sneller kunnen innoveren."

Deze samenwerking onderstreept de waarde van IBM, Red Hat en AWS om flexibiliteit te bieden en meer zakelijke waarde te creëren voor klanten in verschillende sectoren. Met het nieuws van vandaag heeft AWS nu meer dan 100 toegewijde bronnen in IBM Consulting, IBM Software en Red Hat die zich richten op bedrijfsontwikkeling, technische ondersteuning en marketing.

Het nieuws van vandaag breidt de bestaande ondersteuning voor IBM Software on-premises en als SaaS in IBM Cloud-omgevingen verder uit.

Klanten die IBM SaaS-software aanschaffen in AWS Marketplace komen ook in aanmerking voor een afschrijving op hun AWS Enterprise Discount Program-verplichtingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!