Voormalig manager van Coinbase beschuldigd van handel met voorkennis

23-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Voormalig manager van Coinbase beschuldigd van handel met voorkennis

Een voormalig manager van Coinbase evenals een vriend en broer van de manager zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens fraude en samenzwering tot fraude. Het drietal zou vertrouwelijke informatie van Coinbase hebben gebruikt om met voorkennis te kunnen handelen.

Het gaat om een 32-jarige voormalig product manager van Coinbase Global en diens 26-jarige broer. Ook een 33-jarige derde verdachte is gearresteerd. Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de FBI verdenken het drietal van handel met voorkennis, waarbij zij 1,5 miljoen dollar winst zouden hebben gerealiseerd.

Nieuwe crypto-assets op Coinbase

Specifiek zouden de verdachte informatie hebben bemachtigd over de planning waarmee nieuwe crypto-assets aan Coinbase zouden worden toegevoegd. De voormalig product manager zou de andere twee verdachten hiervan op de hoogte hebben gesteld. Zij schaften naar verluid vervolgens de cryptovaluta in kwestie aan, in de veronderstelling dat de waarde van deze valuta zou stijgen zodra deze waren toegevoegd aan Coinbase.

Ook de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) is een onderzoek gestart naar het drietal.

Terug naar nieuws overzicht