Cloudprinter.com haalt kapitaal op

13-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cloudprinter.com haalt kapitaal op

Cloudprinter.com, het Oekraïense en in Nederland gevestigde wereldwijde print API-platform heeft bijna zeven miljoen euro opgehaald in een financieringsronde onder leiding van Capital Mills en met deelname van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en een Nederlands family office . Deze ronde volgt op de pre-seedronde van Cloudprinter.com begin 2019 van 3 miljoen euro en brengt de totale financiering van het bedrijf op bijna 10 miljoen euro.

Met een printnetwerk bestaande uit meer dan 170 printpartners, biedt Cloudprinter.com lokaal print on demand in meer dan 104 landen en brengt het de supply chain dichter bij de eindklant. Cloudprinter.com beheert en voert printopdrachten uit voor zijn klanten over de hele wereld en verkort de verzendafstand aanzienlijk, wat de verzendkosten verlaagt en de CO2-uitstoot vermindert. Bovendien hoeven klanten geen invoerrechten te betalen, omdat de producten niet meer worden geïmporteerd.

In de afgelopen jaren heeft Cloudprinter.com een ecosysteem opgebouwd dat bestaat uit printproviders, eCommerce-marktplaatsen en printinkopers rond zijn platform. Eersteklas eCommerce-merken gebruiken het platform om hun bedrijf te laten groeien in markten die ze anders niet kunnen vervullen en tegelijkertijd lokale gemeenschappen en de samenleving te ondersteunen.

Cloudprinter.com heeft momenteel 80 mensen in dienst en is actief in meer dan 104 landen. Met de opgehaalde financiering streeft Cloudprinter.com ernaar om zijn verkoop- en productteams uit te breiden en zijn groeipercentage van 300% te behouden van 2021 tot 2022.

Terug naar nieuws overzicht