Redactie - 23 juli 2022

CIO en CRO budgetten voor cybersecurity stijgen sterk

CIO en CRO budgetten voor cybersecurity stijgen sterk image

Tata Consultancy Services (TCS) publiceert de resultaten van haar 2022 Risico & Cybersecurity studie. De resultaten zijn gebaseerd op een onderzoek onder ruim 600 cybermanagers, zoals Chief Information Officers (CIO’s) en Chief Risk Officers (CRO’s), van bedrijven met een jaarlijkse omzet van ten minste 1 miljard dollar.

De studie brengt de huidige risico- en cybersecuritytrends, maar ook de mogelijke zwakke punten binnen die trends, aan het licht. Daarnaast focust het onderzoek zich ook op de verbeterpunten en best presterende aandachtsgebieden. Het volledige onderzoeksrapport vind je hier.

Hierbij een aantal van de meest belangrijke resultaten (met name voor Europa)

CIO & CRO budgetten: In totaal zag 52% van de cyberexecutives in Europa en de UK een budgetverhoging ten opzichte van het voorgaande jaar (17% had een budgetdaling en 30% zag geen verandering in hun budget) vergeleken met 62% in Noord-Amerika.

Cyber recruitment: In totaal is ongeveer de helft (49%) van de CIO’s en CRO’s van Europa en de UK van plan om talent te werven met vaardigheden op het gebied van cyberrisico’s en beveiliging in vergelijking met ongeveer tweederde (65%) van hun tegenhangers in Amerika.

Cyber vertrouwen: Meer dan de helft (52%) van de Europese en UK-respondenten heeft vertrouwen in het vermogen van hun bedrijf om een groot cyberincident in de komende 3 jaar te voorkomen, wat resulteert in aanzienlijk financieel en/of reputatieverlies, vergeleken met tweederde (67%) in Noord-Amerika. Over het algemeen hebben cybermanagers in Europa en de UK juist meer of juist minder vertrouwen dan hun Noord-Amerikaanse collega’s. Terwijl CIO’s en CRO’s in Amerika het meest geneigd zijn te zeggen dat hun capaciteiten op het gebied van interne risico’s en externe bedreigingen slechts ‘typisch zijn voor onze branche’.

Betrokkenheid van het bestuur: Raden van bestuur van ondernemingen in Europa en de UK zijn minder geneigd dan die in Noord-Amerika om zich bezig te houden met cyberrisico’s en cybersecurity. Slechts 37% van de EUK-cybermanagers zegt dat hun besturen de kwestie ‘zeer regelmatig’ of elke bestuursvergadering bespreken vergeleken met 42% van de Noord-Amerikaanse collega’s. CIO’s en CRO’s in Europa en de UK werken echter vaker nauwer met elkaar samen dan de cyberexecutives in Noord-Amerika.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!