Rusland en Iran verstevigen tech samenwerking

Rusland en Iran verstevigen tech samenwerking

25-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Rusland en Iran verstevigen tech samenwerking

Rusland en Iran gaan nauwer samenwerken op het gebied van technologie productie, infosecurity en e-governance. Mohammad Khansari, vice-minister van Communicatie en hoofd van de informatie technologie organisatie (ITO) van Iran, kondigde dit aan na een ontmoeting met de managers van de Russische holding "Rostec" over de gezamenlijke samenwerking van de twee landen aan op het gebied van elektronische overheid, inlichtingen, elektronische apparatuur en cyberbeveiliging.

Het Iraanse ITO is actief op het gebied van cyberbeveiliging, glasvezelapparatuur, vijfde generatie en elektronische overheid, en is geïnteresseerd in samenwerking met Iraanse bedrijven op deze gebieden.

Rostec, voorheen Rostechnologii is een Russisch staatsbedrijf dat eind 2007 werd opgericht om de hightech industriële bedrijven van het land in de destijds economisch moeilijke periode te ondersteunen en de industrie concurrerend te maken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Moskou. Rostec werd opgericht door president Vladimir Poetin en wordt geleid door ceo Sergey Chemezov.

Khansari ziet veel kansen in de samenwerking tussen Rostec en ITO. Hij noemde de productie van elektronische componenten, het slimmer maken van stadsvervoer als andere kwesties die aan de orde kwamen voor de samenwerking van de twee partijen. Rostec stelde voor om een werkgroep op te richten om de kwesties van gezamenlijke samenwerking verder te onderzoeken.

Tijdens bijeenkomst stelde Dr. Sediq, het hoofd van het Iraanse informatie- en communicatietechnologiepark, ook voor om een representatief kantoor van het "Rostec"-centrum in het Iraanse ICT -park op te richten met als doel meer samenwerking tussen de Iraanse en Russische bedrijven.

Terug naar nieuws overzicht
Security