PQR neemt infrastructuurspecialist Axez over

Marijke Kasius, PQR

PQR neemt infrastructuurspecialist Axez over

René van Dop, Axez

26-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

PQR neemt infrastructuurspecialist Axez over

PQR neemt IT infrastructuurspecialist Axez over. Met de overname versterkt PQR zijn positie als leverancier van maatwerk in de cloud en flexibele IT-infrastructuren.

“Onze klanten willen altijd hun infrastructuur veilig en beschikbaar hebben, zowel in het eigen datacenter, private cloud als de public cloud”, zegt Marijke Kasius (foto), CEO van PQR. “Met Axez halen we meer kennis en kunde in huis om maatwerk te leveren aan klanten met een dergelijke hybride infrastructuur. Het team van Axez heeft niet alleen een zeer betrouwbare datacenter-oplossing ontwikkeld die maatwerk voor iedere klant aankan, maar kan deze ook feilloos samenvoegen met ons SpaceHub-concept, bestaande infrastructuren van klanten en de public cloud.”

René van Dop, oprichter en algemeen directeur van Axez: “Na de ontwikkeling van enkele high available hybride cloud-oplossingen voor onze klanten zochten we naar een manier om deze snel naar een breder publiek te brengen. De aansluiting bij PQR biedt ons de schaal en slagkracht om dat te realiseren.”

Overname door Bechtle

De overname van Axez volgt kort op het nieuws dat PQR onderdeel is geworden van Bechtle AG. PQR zet vanuit positie haar groeiambities door. Het bedrijf wil door verdere overnames het dienstenportfolio uitbreiden. Zo wil het klanten één contactpunt bieden voor de levering, implementatie en beheer van moderne werkplekken, hybride cloudomgevingen, networking en security. Via de overname van Axez krijgt PQR extra expertise rond IT-infrastructuur in handen.

Van Dop blijft na de overname actief in het managementteam van PQR om de verdere groei aan te sturen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud