SysAdmin Day: Gebruikers zullen altijd gebruikers blijven

29-07-2022
Deel dit artikel:

SysAdmin Day: Gebruikers zullen altijd gebruikers blijven

SysAdmin Day is vrijdag 29 juli en je hoort steeds vaker dat deze dag gevierd wordt in organisaties. Een tweet van negen jaar geleden bevestigt het belang van deze dag toen een admin een belangrijk bestand herstelde en de eindgebruiker hem een taart bracht. Waargebeurd verhaal!

Maar in alle ernst is SysAdmin Day geëvolueerd tot een wereldwijd gebeuren. Gebruikers zullen altijd gebruikers blijven en ze hebben verschillende soorten hulp nodig om dingen voor elkaar te krijgen. In de afgelopen jaren heeft de SysAdmin-rol nieuwe zaken zoals de cloud, software-as-a-service en nieuwe applicatietypes zoals Kubernetes op zijn/haar bordje gekregen. Tegelijkertijd zijn er opkomende bedreigingen, zoals ransomware. De SysAdmin is een cruciaal onderdeel van dit alles. SysAdmins zijn cruciale spelers in het onderhoud, de configuratie en de werking van deze systemen, waarbij de behoeften van gebruikers worden afgestemd op de bedrijfsprestaties, het budget, de middelen en de beveiliging. Hoe ziet de toekomst van de SysAdmin-rol eruit, te midden van snelle en voortdurende veranderingen, toenemende cyberaanvallen en snelle innovatie? Sommigen geloven dat moderne technologie, zoals de cloud, betekent dat SysAdmins al deel uitmaken van het legacy-systeem: irrelevant, verouderd en een mogelijke aansprakelijkheid voor systeemprestaties.

Persoonlijk denk ik dat de toekomst rooskleurig is. Veel SysAdmins evolueren om te schakelen van hardware naar het leveren van services en software, waardoor de mogelijkheden voor samenwerking toenemen en worden samengevoegd met geavanceerde technische tools voor een andere, verbeterde manier om dingen voor elkaar te krijgen (denk aan een verschuiving van on-premises naar cloud voor servicelevering). SysAdmins hebben de mogelijkheid om het voortouw te nemen in de digitale transformatie door organisaties te helpen tijd en geld te besparen, efficiënter te zijn en vooral weerbaar te zijn tegen de vele bedreigingen tegen technologie van vandaag.

Alle systeembeheerders die op hun dag extra in de prijzen willen vallen, doen er goed aan om mee te doen aan dit prijzenfestival vandaag!Van: Rick Vanover, Senior Director of Product Strategy bij Veeam

Terug naar nieuws overzicht
Cloud