Wouter Hoeffnagel - 30 juli 2022

Instagram draait omstreden wijzigingen terug

Instagram draait omstreden wijzigingen terug image

Instagram draait verschillende omstreden wijzigingen terug. De meeste wijzigingen die Instagram onlangs doorvoerde, worden teruggedraaid en zijn van de baan.

Dit maakt Topman Adam Mosseri in een interview met het Amerikaanse Platformer. Instagram wijzigde onder meer zijn belangrijkste tijdlijn. Gebruikers krijgen voortaan meer video's en foto's te zien die zij volgens algoritmes van Instagram interessant vinden. Het gaat daarbij om content van accounts die gebruikers volgen, maar ook om content van accounts die niet worden gevolgd.

De wijzigingen kregen veel kritiek. Ook enkele bekende Instagrammers waaronder Kim Kardashian en Kylie Jenner sloten zich aan bij deze kritiek. Mosseri reageerde eerder deze week al op de kritiek en gaf toen aan dat het slechts om een test ging. De topman meldde dat het platform meer focus ging leggen op video's. De vernieuwde app moest echter nog worden aangepast voordat deze naar de rest van de Instagram-gebruikers kon worden uitgerold. Nu meldt Mosseri echter dat Instagram in belangrijke mate van de wijzigingen afziet. De topman erkent dat de wijziging gebruikers frustreert.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!