Belgische WESTPOLE verhuist datacenteractiviteiten

01-08-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Belgische WESTPOLE verhuist datacenteractiviteiten

WESTPOLE heeft zijn datacenteractiviteiten in het Belgische Woluwe verhuisd naar Unix Solutions, een tier III datacenter in Zaventem. Door deze migratie stelt WESTPOLE het veilig en betrouwbaar beheer van de data van zijn klanten op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen verzorgen.

WESTPOLE Benelux is een leverancier van IT-diensten en -oplossingen. Het bedrijf omvat WESTPOLE Belgium en WESTPOLE Luxembourg. Het bedrijf heeft een ‘three datacenter setup’ met full fiber ring. Het nieuwe datacenter dat de on-premise infrastructuur van WESTPOLE’s klanten huisvest, is dus één van drie datacenters waar WESTPOLE mee werkt.

Dubbele failover

Een ‘three datacenter setup’ maakt volgens de Belgische IT-aanbieder een dubbele failover mogelijk: als er problemen opduiken in één datacenter, is er steeds een automatische back-up via de andere twee locaties. Uiteindelijk viel de keuze voor de nieuwe locatie op het datacenter van Unix Solutions in Zaventem, dat over de nodige certificaties beschikt.

WESTPOLE beschikt over een ‘private room’ bij de nieuwe datacenterpartner. Dit betekent dat de IT-aanbieder vrij is om de infrastructuur uit te breiden en bijvoorbeeld servers of netwerkapparatuur te vervangen of bij te plaatsen, zonder dat daarvoor bijkomende goedkeuring nodig is van de datacenteroperator. Daarnaast hebben enkel gecertificeerde WESTPOLE-medewerkers toegang tot hun eigen ruimte in het datacenter. Zo verzekeren beide partners dat er geen externen het gebouw betreden: een groot voordeel voor de security en beveiliging van de data van WESTPOLE’s klanten.

De drie Belgische datacenterpartners maken deel uit van WESPACE, het Europese cloudaanbod van Westpole. WESPACE staat voor een hybride alternatief voor vaak te gestandaardiseerde public cloud offerings. Het huidige public cloudaanbod op zich zal binnen 10 jaar niet meer in staat zijn alle data te hosten, stelt WESTPOLE, dat met WESPACE opteert voor een meer hybride cloud.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters