Wouter Hoeffnagel - 02 augustus 2022

Ruim twaalfduizend medewerkers vertrokken bij Atos

Ruim twaalfduizend medewerkers vertrokken bij Atos image

Atos maakt tegenvallende cijfers bekend. Atos Group zag zijn omzet met 0,6% dalen tot ruim 5,5 miljard dollar. Ruim twaalfduizend medewerkers verlieten het bedrijf in de eerste helft van 2022, terwijl het ruim 16.000 nieuwe werknemers in voornamelijk offshore- en nearshore-locaties aannam.

De Franse IT service provider verkeert al langer in zwaar weer. Het bedrijf gaf in januari nog een winstwaarschuwing af. In juni kondigde het bedrijf nog aan zijn digitale, Big Data- en Security-activiteiten onder te brengen in een aparte entiteit genaamd Evidian. Andere onderdelen waaronder datacenter en hosting, workplace, unified communications en business process outsourcing (BPO) zijn ondergebracht in Tech Foundation Co (TFO).

Tegenvallende cijfers

Hoewel de omzet van Evidian - waarin de digitale, Big Data- en Security-activiteiten van Atos sinds kort zijn ondergebracht - met 2 procent steeg tot ruim 2,5 miljard dollar, kromp de omzet van zijn Tech Foundation-divisie met 2,6 procent tot 3 miljard dollar.

In de presentatie van zijn cijfers meldt Atos ook dat in de eerste helft van 2022 12.370 medewerkers Atos hebben verlaten. Tegelijkertijd trok het bedrijf 16.089 werknemers aan in voornamelijk offshore- en nearshore-loocaties. Zij zijn voornamelijk actief in de digital- en security-divisie van Atos. Het bedrijf kondigt aan in de tweede helft van 2022 selectief werknemers te willen aantrekken. Het bedrijf trekt hiervoor 1,5 miljard dollar aan financiering aan van banken ter ondersteuning van zijn transformatie.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!