Ook aandeelhouder van Twitter daagt Elon Musk voor de rechter

02-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ook aandeelhouder van Twitter daagt Elon Musk voor de rechter

Na Twitter zelf klaagt nu ook een aandeelhouder van Twitter miljardair Elon Musk voor de rechter. De aandeelhouder beschuldigt Musk van contractbreuk basis van drogredenen. Via de rechter wil de aandeelhouder afdwingen dat de overname doorgaat.

De aandeelhouder wil een class action-rechtszaak opzetten tegen Musk waarbij ook andere aandeelhouders zich kunnen aansluiten, meldt Bloomberg. De investeerder die naar de rechter stapt beschikt zelf over 5.500 aandelen in Twitter.

De zaak draait om de voorgenomen overname van Twitter door Musk voor een bedrag van 44 miljard dollar. Musk blies deze overname onlangs af en beschuldigde Twitter ervan valse informatie te verstrekken over het aantal nep- en spamaccounts op het platform. In het overnamecontract is opgenomen dat hiervoor een vergoeding van een miljard dollar moet betalen aan Twitter. Hiermee neemt Twitter echter geen genoegen. Het bedrijf is naar de rechter gestapt om Musk te dwingen de overname door te zetten. Musk daagde op zijn beurt Twitter voor de rechter.

Terug naar nieuws overzicht