Twitter verstuurt dagvaardingen naar banken voor rechtszaak tegen Elon Musk

04-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Twitter verstuurt dagvaardingen naar banken voor rechtszaak tegen Elon Musk

Twitter vraagt bij verschillende banken en financiële instellingen informatie op in de rechtszaak die het social media-platform tegen miljardair Elon Musk heeft aangespannen. Het platform probeert zo bewijsmateriaal te vinden dat Musk de financiering van de overname wilde torpederen.

Dit meldt persbureau Reuters. Twitter bereikt eerder een akkoord met Elon Musk over een overname van het platform voor 44 miljard dollar. Musk trok zich later terug en stelt dat Twitter valse informatie verstrekt over het aantal nep- en spamaccounts op het platform. Twitter ontkent dit en wil via de rechter afdwingen dat de overname alsnog doorgang vindt. Door informatie op te vragen bij banken en financiële instellingen hoopt Twitter nu te kunnen bewijzen dat Musk de financiering van deze overname probeerde te torpederen. Ook onderzoekt het platform naar verluid de motivatie van Musk om zich terug te trekken uit de deal.

Het platform heeft volgens Reuters dagvaardingen verstuurt naar een reeks banken en financiële instellingen. Het gaat daarbij onder mer om onderdelen van Morgan Stanley, andere investeerders in de deal waaronder een relatie van Brookfield Asset Management en adviseurs van Musk. Reuters meldt dat Twitter via de dagvaardingen informatie op tafel wil krijgen over de deal, de financiering hiervan en informatie over nep- of spamaccounts op Twitter. Ook zou het platform informatie zoeken over de potentiële impact van veranderingen in de beurskoers van Tesla - eigendom van Musk - op de overname van Twitter.

Terug naar nieuws overzicht