Rechter: Rian van Rijbroek had toegang tot mailaccount van Gerard Sanderink

04-08-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Rechter: Rian van Rijbroek had toegang tot mailaccount van Gerard Sanderink

Rian van Rijbroek had toegang tot de inbox van Centric-topman Gerard Sanderink. Ook heeft Van Rijbroek e-mails verstuurt uit naam van Sanderink. Dit concludeert de kantonrechter in Almelo in een van de zaken tussen Brigitte van Egten en Sanderink.

Het gaat om een zaak tussen de ex-partner van Sanderink Brigitte van Egten tegen Rian van Rijbroek en een aantal topmensen van Centric. Van Egten stelt dat zij zich hebben schuldig gemaakt aan 'smadelijke en lasterlijke uitspraken', waarmee zij haar naam zouden hebben aangetast.

Van Egten stelt onder meer dat Van Rijbroek het e-mailadres van Sanderink gebruikte om haar zwart te maken bij zakenpartners, politici en collega's. Zij stapte daarom naar de rechter. Deze oordeelt nu dat Van Rijbroek e-mails uit naam van en met instemming van Sanderink heeft geschreven en verstuurd. De rechter wijst onder meer erop dat e-mails van Sanderink afkomstig waren van het IP-adres dat ook Van Rijbroek voor haar persoonlijke e-mailadres gebruikte.

Opmaak, spelling en taal gelijk

Ook concludeert de rechter dat Van Rijbroek concepten voor e-mailberichten in haar eigen accounts opstelden, en vervolgens naar het account van Sanderink verstuurde. De rechter wijst er onder meer op dat de opmaak, spelling en taal van de e-mails gelijk zijn aan hoe Van Rijbroek schrijft. Ook in opgenomen telefoongesprekken zou Van Rijbroek hebben bevestigd toegang te hebben tot Sanderinks mailaccount.

Van Rijbroek moet stoppen met uitlatingen over Van Egten en krijgt van de rechter een dwangsom van 20.000 euro per overtreding opgelegd.

Terug naar nieuws overzicht