Datadog neemt Seekret over

08-08-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Datadog neemt Seekret over

Datadog neemt Seekret over. Seekret is een observability platform. Het bedrijf gebruikt eBPF-technologie voor het automatisch ontdekken en visualiseren van API-assets, interconnecties en afhankelijkheden. Dit stelt ontwikkelaars en productleiders in staat API-gedrag beter te begrijpen en gebruikspatronen te ontdekken in complexe, dynamische omgevingen.

"API's zijn een integraal onderdeel van het succes van moderne ondernemingen in een groot aantal sectoren, zoals finance, logistiek en productie. Ze stellen ontwikkelaars niet alleen in staat om krachtige bedrijfsoplossingen te bouwen door integratie met externe applicaties, maar vereenvoudigen ook de communicatie tussen interne diensten. Dit betekent dat de mogelijkheid om betrouwbare, goed presterende API's te bouwen - en hun gedrag en prestaties te sturen - belangrijker is dan ooit. Moderne omgevingen zijn echter vaak afhankelijk van talloze API's met complexe afhankelijkheidsrelaties, wat het uiterst moeilijk maakt om volledige zichtbaarheid op API-niveau te krijgen en ervoor te zorgen dat klantgerichte services werken zoals verwacht. Daarom zijn we verheugd aan te kondigen dat Seekret, een krachtig observatieplatform, zich aansluit bij Datadog", schrijft Idan Gindhi, CEO van Datadog, in een blogpost.

API-ontwikkelproces stroomlijnen

Seekret helpt teams het API-ontwikkelproces te stroomlijnen en standaarden af te dwingen door het automatisch valideren van API-best practices, het genereren van tests en documentatie, in kaart brengen van API-gedrag en verifiëren van compliance met het bedrijfsbeleid. Ook kan Seekret de impact van API-wijzigingen binnen CI/CD-pipelines analyseren. Zo kunnen ontwikkelaars wijzigingen die tot problemen leiden identificeren voordat zij deze in een productieomgeving uitrollen.

Met behulp van Seekret wil Datadog klanten dieper inzicht in API's, governance en automatisering bieden over de volledige API-levenscyclus. Ook wil het bedrijf Seekret gebruiken om nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan de bestaande APM- en securityproducten van Datadog.

Terug naar nieuws overzicht
Security