Amazon neemt iRobot over

06-08-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Amazon neemt iRobot over

Amazon en iRobot aangekondigd dat ze een definitieve fusieovereenkomst zijn aangegaan op grond waarvan Amazon iRobot zal verwerven voor 1,7 miljard dollar. iRobot heeft een geschiedenis in het maken van het leven van klanten gemakkelijker met schoonmaakproducten voor thuis. iRobot is bij elke productgeneratie blijven innoveren en moeilijke problemen oplossen om klanten te helpen waardevolle tijd terug in hun tijd te geven, zo meent Amazon.

"We weten dat tijd besparen belangrijk is en dat klusjes kostbare tijd kosten die je beter kunt besteden aan iets waar klanten van houden", zegt Dave Limp, SVP van Amazon Devices. "Gedurende vele jaren heeft het iRobot-team bewezen dat het in staat is om de manier waarop mensen schoonmaken opnieuw uit te vinden met producten die ongelooflijk praktisch en inventief zijn - van schoonmaken wanneer en waar klanten willen, terwijl ze veelvoorkomende obstakels in huis vermijden, tot het automatisch legen van de opvangbak. Klanten zijn dol op iRobot-producten - en ik ben verheugd om met het iRobot-team samen te werken om manieren te bedenken die het leven van klanten gemakkelijker en aangenamer maken."

"Sinds we met iRobot zijn begonnen, is ons team op een missie geweest om innovatieve, praktische producten te creëren die het leven van klanten gemakkelijker maken, wat heeft geleid tot uitvindingen zoals Roomba en iRobot OS", zegt Colin Angle , voorzitter en CEO van iRobot. "Amazon deelt onze passie voor het bouwen van doordachte innovaties die mensen in staat stellen meer thuis te doen, en ik kan geen betere plek bedenken voor ons team om onze missie voort te zetten. Ik ben enorm enthousiast om deel uit te maken van Amazon en om te zien wat we de komende jaren samen kunnen bouwen voor klanten."

Amazon zal iRobot overnemen voor $ 61 per aandeel in een contante transactie ter waarde van ongeveer 1,7 miljard dollar , inclusief de nettoschuld van iRobot. De voltooiing van de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van iRobot en goedkeuringen van regelgevende instanties. Na voltooiing zal Colin Angle aanblijven als CEO van iRobot.

Terug naar nieuws overzicht